Fas Halkı Korsan İsrail İle Anlaşma Yapılmasını İstemiyor

 

Görüntülenme: 401 Tarih: 25 Kasım 2022 10:20
Fas Halkı Korsan İsrail İle Anlaşma Yapılmasını İstemiyor

Fas Uzlaşmayla Mücadele Heyeti Başkanı Ahmed Veyhaman, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamalarda bugün, özellikle mevcut Fas hükümetinin İsrail işgal rejimiyle normalleşmelerin ve ortaklıkların onaylanmasına dair yasa tasarısını sunmasından sonra Fas'ın ırkçı İsrail kuşatmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtirken bunu bir tsunami olarak nitelendirdi ve bu tsunaminin bugün tüm Faslıların nefes almasını engellediğini dile getirdi.

Veyhaman hükümetin attığı son adımın Faslıların onurlarının çiğnenmesi için çok açık ve net bir girişimde bulunmak, Filistin halkına yönelik olarak taşıdığı tüm sorumluluklara da darbe vurmak anlamına geldiğini vurguladı. Üstelik böyle bir adımın işgal rejiminin, onun savaş ordusunun ve ırkçı polisinin saldırganlığını zirveye tırmandırdığı, Filistin halkına yönelik sürekli yeni cinayetler ve katliamlar gerçekleştirdiği bir dönemde atıldığına dikkat çekti.

Veyhaman, Fas halkının ülkesiyle işgal devleti arasında imzalanan tüm anlaşmalardan beri olduğunu belirtirken bu anlaşmaların tam anlamıyla bir rezalet olduğunu, Fas'ın Filistin halkıyla ilgili sorumluluklarına ağır bir darbe vurduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar