Hamas'tan Bahreyn'e Tepki

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki Siyasi Dairesi Başkanı Basim Naim, işgal rejimi cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un Bahreyn ziyaretini değerlendirerek, bir Arap ülkesi devlet başkanının en büyük terör örgütünün lideriyle görüşmesinin çirkin ve utanç verici olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 507 Tarih: 05 Aralık 2022 11:43
Hamas'tan Bahreyn'e Tepki

Naim, dün (4 Aralık Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Manama’nın tarihi boyunca Filistin’den yana olduğunu hatırlattı ve ziyaretin Filistinli gençlerin kanlarının İsrailliler tarafından oluk oluk akıtıldığı, Filistin kentleri ve köylerinde yargısız infazların yapıldığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların saygınlığını çiğnediklerini ve Arap halklarının Katar’daki Dünya Kupası’nda işgal rejimiyle normalleşmeyi reddettiklerini açıkça ifade ettiklerini bildiren Naim, bazı Arap liderlerin halkların iradelerini zorla değiştirmeye çalışmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 

Naim, yöneticilerin meşruiyetinin kaynağının ümmetin düşmanlarına ve planlarına güvenmek değil halkların iradesi olduğunu belirtti.
 

İşgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog, dün Bahreyn’e giderken, ziyaretin işgal rejiminden Körfez ülkelerine cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu ifade edildi.
 

İşgal rejimin radyosu Herzog’un Manama’da Bahreyn Kralı Hamed bin İsa ile görüşeceğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar