Siyonist İsrail Ordusu Gazze Sınırında Tatbikat Başlattı

İşgal ordusu sözcüsü, bu sabah (11 Aralık Pazar) Gazze Şeridi sınırında tatbikat başlatıldığını ve tatbikata Gazze Şeridi sınırına yakın birliklerdeki askerlerin katıldığını, tatbikat süresince bölgede patlama seslerinin işitileceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 386 Tarih: 11 Aralık 2022 16:31
Siyonist İsrail Ordusu Gazze Sınırında Tatbikat Başlattı

İşgal ordusu ayrıca dün akşam işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyinde binlerce askerin katılımıyla geniş çaplı ve sürpriz bir askeri tatbikatın başlatıldığını duyurdu.
 

İşgal ordusu sözcüsü, “Sıcak Kış-2” adı verilen tatbikata katılmaları için 5 bin yedek askerin göreve çağrıldığını ve işgal ordusundan 8 bin nizami askerin de tatbikata katılacağını açıkladı.
 

İşgal ordusu sözcüsü ayrıca tatbikatın dün gece başlayacağını ve Salı gününe kadar devam edeceğini, askeri birliklerin ve lojistik destek ekiplerinin kuzey cephesindeki olası beklenmedik durumlara karşı hazırlıklarının güçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 

Lübnan sınırı yakınlarında gerçekleştirilecek tatbikatın işgal ordusu Teknoloji ve Lojistik Şubesi Komutanı tarafında yönetileceği ve tatbikata farklı askeri birliklerin katılacağı ifade edildi.
 

Rusya merkezli medya kuruluşu Russia Today (RT), geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde, Amerika ve İsrail’in son günlerde İran’a yönelik saldırıları simültane eden tatbikatlar yaptığını ve tatbikatlar sırasında bölgesel tehditler karşısında yeni senaryoların uygulandığını öne sürmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar