Hamas'tan İslam Ümmetine Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu'nun yurt dışındaki üyelerinden Mahir Salah siyonist işgal rejiminin zindanlarındaki esirlerin özgürlüğüne kavuşturulmasının hareketin öncelikler listesinin baş sırasında yer aldığını dile getirdi. Bu arada Hamas'ın şehitlerin ve esirlerin ailelerine yardımı da aksatmayacağını vurguladı.  

Görüntülenme: 269 Tarih: 22 Aralık 2022 03:25
Hamas'tan İslam Ümmetine Çağrı

Salah dün (20 Aralık Salı) yaptığı basın açıklamasında, "İşgal zindanlarındaki esirlerimiz başımızın tacıdır. Onlar aynı zamanda içinde bulunduğumuz aşamanın ana başlığını oluşturmaktadır. Onların özgürleştirilmesi de hareketin önceliklerinin baş sırasında yer almaktadır." ifadesine yer verdi. Hamas'ın esirleri özgürleştirme konusundaki sözüne bağlı olduğunu ifade etti.

Salah, Arap toplumlarını ve tüm İslam ümmetini Filistin halkının direnişini desteklemeye ve siyonist işgalle ilişkileri normalleştirmeyi de bir suç olarak değerlendirmeye çağırdı. 

Salah, halkların Katar'daki Dünya Kupası esnasında sergilediği tavrın siyonist işgalcilerin halklarla da normalleşme hayalini yıktığını, Filistin halkına verilen desteğin işgal rejiminin bu konudaki çabalarını boşa çıkardığını ve normalleşme trenini durdurduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar