Siyonistler Kudüs'te Ateşle Oynuyor

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Komitesi Başkanı Nasır El-Hedmi, işgal altındaki Kudüs şehrinde, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan bölgesinde yer alan El-Hamra arazisinin gasp edilmesinin taşıdığı risk ve tehlikeler konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 363 Tarih: 27 Aralık 2022 11:31
Siyonistler Kudüs'te Ateşle Oynuyor

El-Hedmi, bu hadiseyi çok tehlikeli bir gelişme, doğrudan Mescidi Aksa'ya ve Kudüs şehrine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini dile getirdi. 

Bugün sabah söz konusu araziye, işgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler tarafından el konması sonrasında basın açıklaması yapan El-Hedmi, işgal güçlerinin bu tür gasp faaliyetleriyle kademe kademe Mescidi Aksa'ya yaklaştıklarına ve bu mübarek mabedi her taraftan kuşatmaya aldıklarına dikkat çekti. 

El-Hedmi işgalci siyonistlerin alttan tüneller kazarak, üstten de arazileri gasp ederek Mescidi Aksa'yı sıkıştırdıklarını ve her taraftan kıskaca aldıklarını hatırlattı. El-Hedmi, bu arazinin gasp edilmesinde birtakım mahkeme oyunlarının oynandığına dikkat çekerek bu işte Rum Ortodoks Patrikliği'nin de oyuna karışmış olması ihtimalinin bulunduğuna işaret etti. 

İşgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler El-Ayn mıntıkasında yer alan ve 5 dönümden ibaret olan El-Hamra arazisine bugün sabah zorla el koydu. 

İşgalci siyonistlerin bölgedeki yahudileştirme faaliyetleri açısından önemli bir konumda yer alan arazinin 70 yıldan beri Semrin ailesine ait olduğu belirtildi. İşgalci askerler arazilerini korumaya çalışan ailelere saldırdılar. Saldırı esnasında Faris Semrin isimli bir gencin bayıldığı belirtildi. 

Yerleşimci çeteler araziyi gasp ettikten sonra yine işgalci askerlerin himayesi altında etrafına dikenli teller çevirdiler. Arazinin sahiplerinin içeri girmesini engellemek amacıyla da içine bekçi kulübeleri koydu ve bekçiler yerleştirdiler. 

İşgal askerlerinin ve yerleşimci çetelerin ayrıca arazinin etrafına da güvenlik kameraları yerleştirdikleri belirtildi.

İşgal güçleri uzun süreden beri Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan bölgesinde sık sık arazi gasp ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar