Birleşmiş Milletlerde Alınan Son Karar Filistin'i Memnun Etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Uluslararası Adalet Divanı’ndan İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin hukuki sonuçlarıyla ilgili görüş talep edilmesi kararını oy çokluğuyla kabul etti. 

Görüntülenme: 393 Tarih: 01 Ocak 2023 04:47
Birleşmiş Milletlerde Alınan Son Karar Filistin'i Memnun Etti

BM Genel Kurulu’nda bugün (31 Aralık Cumartesi) sabah erken saatlerde yapılan oylamada 87 ülke tasarı lehine ve 26 ülke tasarı aleyhine oy kullanırken, 53 ülke de çekimser kaldı.
 

Filistin’in BM’deki daimi gözlemcisi Riyad Mansur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, BM’nin kabul edilen kararla Uluslararası Adalet Divanı’ndan Filistin halkının kendi geleceğini belirleme, işgal, Yahudi yerleşimi ve toprak ilhakı konularında görüş bildirmesini istediğini söyledi.
 

Filistin Yönetimi, kararın BM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı ve “dünyanın Filistin halkının ve tarihi haklarının yanında olduğunun göstergesi” olarak niteledi.
 

Filistin Yönetimi sözcüsü Nebil Ebu Redine, İsrail’in yasalara boyun eğen bir devlet olmasının ve işlediği cinayetlerin hesabını vermesinin vaktinin geldiğini ifade etti.
 

Çifte standarda son verilmesi gerektiğine işaret eden Ebu Redine, uluslararası kurumlara başvurmanın Filistin’in hakkı olduğunu belirtti.
 

Filistin Dışişleri Bakanlığı da kararın kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve BM Genel Kurulu’ndaki oylamanın sonucunun Filistin diplomasisinin başarısı olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar