Filistinli Esirler Zor Durumda

Filistin Esir Kulübü, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerden 40 kişinin çok zor ve ağır şartlarda tek kişilik hücrelerde tutulduğunu, bunlardan 7'sinin bedensel ve psikolojik ağır sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu, hücre hapislerinin devam etmesi yüzünden bu sorunlarının her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi.  

Görüntülenme: 411 Tarih: 25 Ocak 2023 02:30
Filistinli Esirler Zor Durumda

Kulüp, işgal rejiminin hücreye kapatma uygulamasında, Özgürlük Tüneli olayının yaşandığı Eylül 2021'den itibaren belirgin bir artış olduğuna dikkat çekti. 

İşgal rejiminin tüm organlarının bu tehlikeli işkenceye esirleri yıldırmak amacıyla başvurdukları, hücreye kapatılanların arkadaşlarıyla tüm irtibatlarının kesildiği, bunun da o kişilerin ciddi psikolojik sorunlar yaşamalarına sebep olduğu, psikolojik sıkıntıların zamanla bedensel rahatsızlıklarla da kendini gösterdiği ifade edildi.

Esir Kulübü'nün açıklamasında, esirlerin hücrelere kapatılan arkadaşlarının oralardan çıkarılmaları veya hücre hapislerine son verilmesi için işgal yönetimine baskı yapılması çağrılarıyla muhtelif eylemlere başvurdukları ancak işgal yönetiminin hücre hapislerini sürdürme konusundaki ısrarından vazgeçmediği belirtildi.

Açıklamada en uzun süreli hücre hapsine maruz kalan esirin Ramallah'ın Batı Çiftliği ahalisinden, 2006 yılından beri esaret altında yaşayan ve müebbet hapse mahkum olan 39 yaşındaki Muhammed Cebran Halil olduğu, onun 15 yıldan beri hücre hapsi çektiği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar