Hamas Heyeti Mısır'da

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye hareketin ileri gelenlerinden bir heyetle birlikte Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı. Heniyye'nin ve beraberindeki heyetin Mısırlı üst düzey yetkililerle Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler ve yeni hadiseler hakkında görüşmeler yapacağı bildirildi.  

Görüntülenme: 365 Tarih: 09 Şubat 2023 22:08
Hamas Heyeti Mısır'da

Heniyye ile birlikte Kahire'ye ulaşan heyetin içinde Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Hamas Yurt Dışı Teşkilat Başkanı Halid Meşal, Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye ve Siyasi Büro üyesi Ruhi Müştehi'nin yer aldığı bilgisi verildi. 

Heyetin Mısırlı yetkililerle konuşmayı düşündüğü konular arasında işgal rejiminin son haftalarda Kudüs şehrine ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarında tehlikeli düzeyde bir artış, Filistin halkına yönelik terör ve şiddetin artırılması ve Filistinlilere yönelik cinayetler, Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın devam etmesi, İsrail işgal rejiminin başındaki mevcut aşırı sağcı hükümetin politikası ve bu politika karşısında takınılması gereken tavır gibi konuların yer aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar