Itamar Ben Gvir Açıklamalarıyla Kendisini Rezil Etti

İşgal rejimi bakanlarından Itamar Ben-Gvir’nin dün akşam gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminin ardından Doğu Kudüs’te “Koruyucu Kalkan-2” adıyla operasyon düzenleyeceklerini açıklaması işgal rejimi eski polis şefleri arasında alay konusu oldu. 

Görüntülenme: 356 Tarih: 11 Şubat 2023 21:00
Itamar Ben Gvir Açıklamalarıyla Kendisini Rezil Etti

İşgal polisi ihtiyat subayları, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in sahadaki güvenlik konusunda en ufak bir bilgisinin olmadığını, açıklamalarının içinin boş olduğunu ve güvenliğe zarar verdiğini söylediler.
 

İşgal polisi genel müfettişi Moshe Karadi, Doğu Kudüs’te askeri operasyon ihtimalinin uzak olduğunu, çünkü son yıllarda düzenlenen eylemlerin bireysel olduğunu ve düşmanın bilinmediğini, eylemcilerin beklenmedik bir anda eylem yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
 

“Doğu Kudüs’te bir tür operasyon gerçekleştirilebilir fakat o operasyonu Koruyucu Kalkan Operasyonu’yla kıyaslamak güvenlik konusunda bilgisizliğin delilidir” diyen Karadi, işgal polisinin normal zamanlarda da güvenlik operasyonları gerçekleştirdiğini ve açıklamaya gerek olmadığını, eleştirilere maruz kalmamak için operasyonların sessizce yapılması gerektiğini belirtti.
 

Ben-Gvir’in iki gündür Koruyucu Kalkan-2 Operasyonu hakkında yaptığı açıklamaların bulunduğu makama layık olmadığının göstergesi olduğunu kaydeden Karadi, Ben-Gvir’in tecrübesiz olduğunu ve askeri hizmette bulunmadığını, ilk kez bir bakanın düşmana operasyonun yerini ve zamanını açıkladığını, katılacak kuvvetler hakkında bilgi verdiğini, bunun da komik olduğunu söyledi.
 

Operasyon kararı verilmeden ordunun ve uzmanların da görüşünün alınması gerektiğini dile getiren Karadi, Ben-Gvir’in Filistinli esirlere verilecek ekmekle uğraşmak yerine sahadaki gerçekleri görmeye çalışması gerektiğine işaret etti.
 

İsrailli fanatik bakana yönelik eleştirilerini sürdüren Karadi, “Görünen o ki; Ben-Gvir Kudüs’ün 1967’de birleştirildiğini ve Doğu Kudüs’te yaşayanların mavi kimlikle İsrail vatandaşı olduklarını, Kudüs’ün ekonomisinin onlara dayandığını bilmiyor” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar