Salih El Aruri'den Önemli Açıklamalar

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Filistin halkının direnişinin kırılamayacağını, bu halkın vatanını, toprağını ve geleceğini savunmaya devam edeceğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 511 Tarih: 14 Şubat 2023 22:45
Salih El Aruri'den Önemli Açıklamalar

Hamas liderlerinden El-Aruri, Kudüs ve Batı Şeria'daki direnişe destek amacıyla düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Gözlerimiz Kudüs'ün, davamızın, savaşımızın, direnişimizin ve kutsal görevimizin üzerinde. Siyonist işgal burada devam ettiği sürece de bu savaş devam edecektir." dedi. 

Aruri, Batı Şeria'daki Filistinlilerin siyonist işgale karşı zamanın ve şartların gerektirdiği bir savaş yürüttüğüne dikkat çekti. 

El-Aruri, uluslararası ortamın Filistin davasının amaçları doğrultusunda yüksek düzeyde bir direniş gerçekleştirilmesi için gayet uygun olduğunu hatırlatarak; "Etkin bir mücadeleyle davamızı layık olduğu yere yerleştirmemiz gerekir." diye konuştu. 

El-Aruri, işgal rejiminin başındaki mevcut hükümetin uluslararası toplumu ve uluslararası ilişkileri nazarı dikkate almayan, suç temelli ve bütün yönleriyle değerlere aykırı bir hükümet olduğunu vurguladı. 

El-Aruri, mevcut işgal hükümetinin Filistinlileri göçe zorlamak suretiyle Filistin davasını bitirme iddiasında olduğunu, "İsrail"in Tel Aviv, Cenin ve Nakab'ın yanı sıra  Batı Şeria bölgesini de kapsadığı iddiasında bulunduğunu ve bu amaç doğrultusunda ilerlemekte ısrarlı davrandığını dile getirdi. 

El-Aruri işgal rejiminin bütün bu uygulamaları ve politikaları karşısında Filistin direnişinde de safların birleştirilmesi ve mücadelenin trendinin daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar