Knesset Yeni Zulüm Yasasını Kabul Etti

İsrail işgal rejiminin sözde parlamentosu Knesset, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgelerinde eyleme karışanlardan "İsrail vatandaşlığı" kimliklerinin alınmasına ve bu kişilerin Filistin Yönetimi bölgelerine sürgün edilmesine dair yasa teklifini ikinci ve üçüncü okumasında da kabul etti.  

Görüntülenme: 316 Tarih: 16 Şubat 2023 23:33
Knesset Yeni Zulüm Yasasını Kabul Etti

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlerde eylemlere karışanların kimliklerinin alınması ve onların Filistin Yönetimi bölgelerine sürgün edilmeleri yasasının 120 sandalyeli işgal parlamentosunda 94 üyenin onayıyla kabul edildiği dile getirildi. Bu sayı ise güya "ılımlı" olarak piyasaya sürülen siyonist milletvekillerinin de yasaya destek verdiklerini gösteriyor. 

Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri Kudüs'te, arka arkaya gerçekleştirilen 2 eylemde toplamda 7 işgalcinin öldürülmesi üzerine işgal rejiminin kabine olarak isimlendirilen ve sözde güvenlik işleriyle ilgili bakanlarının üye olduğu küçük bakanlar kurulu toplanmış ve Filistinlilere yönelik bazı toplu cezalandırma uygulamalarına başvurma kararları almıştı. 

İşgal hükümetinin söz konusu kabine toplantısının ardından ilk başvurduğu uygulama da Kudüs'teki eylemlerden birini gerçekleştiren Hayri Alkam'ın ailesinin evinin, yıkıma hazırlama amacıyla derhal kapatılması olmuştu. 

İşgal hükümeti ayrıca, gerilla gücü olarak kullandığı sözde sivil yahudilerine ruhsat verilmesi işlemlerinin de hızlandırılması ve daha çok kişinin silah tedarik etmesine imkan sağlanması kararları almıştı.

İşgal hükümeti, eylemleri gerçekleştiren kişilerin ailelerinin mensuplarından da Kudüs'te ikamet edenler için verilen oturum kimliğinin alınmasını kararlaştırmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar