Filistinli Esirler Kıyam Hazırlığında

Özgürlüğüne kavuşan eski esir İslam Ebu Avn, işgal zindanlarından çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki esirlerin ırkçı bakan Itamar Ben-Gvir'in uygulamalarına ve kararlarına karşı protesto adımlarıyla ana savaşını başlatma aşamasına doğru ilerlediğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 361 Tarih: 21 Şubat 2023 19:48
Filistinli Esirler Kıyam Hazırlığında

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın şu an esir durumdaki liderlerinden Nezih Ebu Avn'ın oğlu olan İslam Ebu Avn açıklamasında, esir hareketinin bu sıralarda öncekilerden çok farklı bir süreç yaşadığını, aşırı ırkçı bakan Ben-Gvir'in yeni ceza uygulamaları ve yaptırımlar getiren kararları karşısında temel savaşını başlatmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

Kendisinin Nakab Cezaevi'nden çıktığını belirten Ebu Avn, tüm cezaevlerinde tansiyonun çok yüksek olduğuna, aşırı ırkçı bakanın kararlarından dönmemesi durumunda Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir genel açlık grevinin başlatılmasının söz konusu olabileceğine dikkat çekti. 

Ebu Avn ırkçı bakan Ben Gvir'in cezaevlerinde esirlerin fırınlarını kapattığını, Nefha Cezaevi'nde su kullanım limitini düşürdüğünü ve Kudüs esirlerine ağır para cezaları verdiğini hatırlattı.

Ebu Avn, esir hareketinin bundan önceki kapsamlı savaşlarından zaferle çıktığını, bu kez de zaferle çıkacağı inancında olduğunu, çünkü başta Allah'a sonra da halkına güvendiğini, sırtını da Filistin topraklarının her tarafına yayılmış durumdaki direnişe dayadığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar