İsmail Heniyye Batı Şeria Direnişi Hakkında Konuştu

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi ofis başkanı İsmail Haniye, Batı Şeria ve Gazze’de Cuma günü işgalcilere karşı düzenledikleri gösteriler için Filistin halkına teşekkür ederek şunları söyledi: ‘İsrail düşmanı ile savaş, işgalcileri Filistinlilerin atalarının topraklarından kovma aşamasına giriyor. 

Görüntülenme: 266 Tarih: 25 Şubat 2023 10:42
İsmail Heniyye Batı Şeria Direnişi Hakkında Konuştu

İsmail Haniye, medyaya verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Cesur ve yiğit halkımız ve direnişimiz, bölgenin gururu olan Batı Şeria'daki intifadamızı kimsenin boğmasına izin vermeyecektir. İsrail düşmanı ile savaş, işgalcileri yenme ve onları atalarımızın topraklarından kovmak için cesaret aşamasına giriyor.

Şehitlerin kanını, mahkûmların acı ve ıstıraplarını, halkın özgürlük, dönüş ve bağımsızlık ideallerini ezip geçmek için gösterilen tüm umutsuz çabalar, Filistin halkının inkılabının sert kayalarına çarparak yerle bir olacaktır.

Bu inkılap sokaklarda gerçekleşecek ve her özgür ve onurlu insan bundan etkilenecektir. Muzaffer neslin Kudüs'ün minarelerine, Mescid-i Aksa'nın kubbesine ve tüm İslam ve Hristiyan kutsal mekânlarına bayraklar asması için bu devrimi canımızla, kanımızla şekillendireceğiz.’

İsmail Haniye aynı zamanda Arinu’l Esved’in (Aslanlar Yuvası) çağrısına yanıt verdikleri için Filistin halkına teşekkür ederek şunları söyledi: ‘Karar verme yetkisi, sadece bu topraklarda yaşayan ve sınırlarda bulunan insanlarımıza aittir ve çözüm ve düğümler onların elindedir. Bu ülkenin toprağında, bu ülkenin göğünün altında geleceği onlar belirleyecektir.’

Dün gece Nablus'a destek ve Filistin halkının Siyonist rejim güçlerine karşı direniş grubu olan Arinu’l Esved’in (Aslanlar Yuvası) çağrısına yanıt olarak Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

Arinu’l Esved (Aslanlar Yuvası) direniş grubu, Perşembe günü, Batı Şeria'da direniş treninin hareket etmeye başladığını vurgulayarak, Filistin halkının ve gençlerinin her ne şekilde olursa olsun direniş operasyonlarına derhal katılması çağrısında bulundu.

rasthaber

Yorumlar