Siyonist İşgalciler Nablus'ta Filistinlilere Saldırdı

Dün (26 Şubat Pazar) gece işgal askerleri tarafından özel olarak himaye edilen yerleşimci terör çetelerinin Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasına düzenledikleri toplu saldırıda onlarca ev, iş yeri ve araba yakıldı bir Filistinli şehit edilirken onlarca kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 329 Tarih: 27 Şubat 2023 18:32
Siyonist İşgalciler Nablus'ta Filistinlilere Saldırdı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, yerleşimci terör çetelerinin Za'tere beldesine düzenledikleri baskında teröristlerin attığı mermilerle karnından ağır yaralanan 37 yaşındaki Samih Hamdun Lillah Mahmud Aktaş şehit oldu.

İşgal güçlerinin Nablus şehri çevresindeki bütün kontrol noktalarını trafiğe kapatarak vatandaşların geçişlerini engelledikleri ve böylece yerleşimci terör çetelerinin baskın yapmalarını kolaylaştırdıkları ifade edildi.  

Hudhud Ağı'nın medya kaynaklarına dayanarak verdiği bilgilere göre 400 civarında yerleşimci terörist Huvvare kasabasına baskın düzenledi ve Filistinlilere ait 30 arabayı, 10'dan fazla evi yaktı ve onlarca insan da yaralandı. 

Batı Şeria'da bazı haber grupları tarafından verilen bilgilerde ise terör çetelerinin 100 arabayı, 35 evi tamamen 40 evi de kısmen yaktıkları iddia edildi.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Huvvare kasabasında 100 yaralıya müdahale ettiğini açıkladı. Yaralananlar arasında bıçaklananlar, kamçıyla dövülenler ve zehirli gazdan zarar görenler bulunduğu ifade edildi.

İşgal askerlerinin ilk yardım ekiplerinin kasabaya girmelerini engelledikleri ve biri Kızılay'a ait 3 ambülansa saldırdıkları haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar