Filistinli Esirler 28 Gündür Direniyor

İsrail işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin, aşırı ırkçı Netanyahu hükümetinin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı siyonist Itamar Ben-Gvir'in cezaevlerindeki baskı uygulamalarına ve kısıtlamalara karşı esirlerin şubat ayının ortasında başlattığı sivil isyan bugün 28. gününde de devam ediyor.  

Görüntülenme: 572 Tarih: 13 Mart 2023 19:42
Filistinli Esirler 28 Gündür Direniyor

Filistin Esirler Bakanlığı'nın bugün (13 Mart Pazartesi) yaptığı açıklamaya göre esirler bugün sivil eylem programlarında, tabldotları geri çevirmek ve posta olarak isimlendirilen günlük denetim işlemlerine çıkmayı geciktirmek suretiyle protesto tavırlarını ortaya koydular. 

Açıklamada esirlerin dün akşam da hep birlikte "Özgürlük" diye slogan atarak gece şaşırtması eylemleri gerçekleştirdikleri ifade edildi.  

Filistinli esirler, Filistin halkından İngiliz işgali döneminde verdikleri özgürlük mücadelesinden dolayı Kızıl Salı olarak isimlendirilen olaylarda idam edilenlerin anılarının yaşatılması adına salı günlerini "Özgürlük Salısı" adıyla ihya etmesini istedi. 

İşgal zindanlarında halen 29'u kadın, 160'ı çocuk, 850'si idari tutuklu olmak üzere 4760 esir bulunuyor. Esirlerden 500'ü muhtelif müzmin hastalıklardan muzdarip. 552'si müebbet hapse mahkum edilmiş durumda. 330'u uzun süreden beri esaret hayatı yaşıyor. 15 esir de basın mensuplarından.

Bu arada işgal güçlerinin insanları esir alma ve aramalar yapma amaçlı baskınları da devam ediyor. Bugün şafak vaktinde yine Batı Şeria'nın değişik şehirlerinde ve kasabalarında düzenlenen baskınlarda onlarca Filistinli gözaltına alındı. İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın Tulkerem, Beytlahim, Nablus, El-Halil ve Ramallah vilayetlerinde birçok yere baskın düzenledikleri ve aramalar yaptıkları, birçok kişiyi de gözaltına aldıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar