Mustafa Ebu Arra'dan Direniş Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mustafa Ebu Arra, Filistinlilerin Batı Şeria’da şehit vermeye devam etmelerinin direnişin köklü olduğunun ve vatanın her yanına yayıldığının göstergesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 719 Tarih: 19 Mart 2023 15:50
Mustafa Ebu Arra'dan Direniş Çağrısı

Ebu Arra, bugün (18 Mart Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerini durdurmanın tek yolunun direniş eylemlerini yoğunlaştırmak olduğunu ifade etti ve direnişin etrafında kenetlenerek direnişçileri koruma çağrısında bulundu.
 

Direnişçileri korumak için güçlü bir halk desteği oluşturulması gerektiğine işaret eden Ebu Arra, Filistinlilerin birlik ve bütünlük içinde hareket etmelerinin önemine de dikkat çekti.
 

Hamas lideri, “İşgalcilerin devam eden cinayetleri halkımızı ve kutsal değerlerimizi savunmak için direnişi tırmandırmamızı gerektiriyor” dedi.
 

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Ramallah’ın doğusundaki Beyteyn El-Ğarbi köyü girişinde 23 yaşındaki Yezen Ömer Hasib’i bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla üzerine ateş açarak şehit etti.
 

Hamas Hareketi, Filistinli gencin şehadeti üzerine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin cinayetlerinin gençlerin direniş azmini kıramayacağını, onları direniş ve özgürlük yolundan geri döndüremeyeceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar