Hamas: Şeyh Ahmed Yasin'in Yolunu Sürdüreceğiz

Hareketin kurucu lideri ve karizmatik önderi Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilmesinin 19. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgali dize getirinceye kadar onun yolunu ve mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 559 Tarih: 23 Mart 2023 17:57
Hamas: Şeyh Ahmed Yasin'in Yolunu Sürdüreceğiz

Hamas Ramazan mesajında bütün Arap toplumlarını, İslam ümmetini ve Filistin halkını, tüm resmi ve sivil teşkilatlarıyla siyonist işgal karşısında birlik oluşturarak Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesine destek vermeye, işgalciyi dize getirmek, Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya ve Filistinli esirlere destek için harekete geçmeye çağırdı. 

Hamas açıklamasında Filistin halkından Ramazan ayında Mescidi Aksa ziyaretlerini ve burada nöbet tutma faaliyetlerini de artırmaya, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek için yapılan çağrılara uymaya ve işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı paylaştırma planlarını boşa çıkarmak için gerekenleri yapmaya çağırdı. 

Hamas, Batı Şeria'da, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan tüm Filistinlileri işgal rejiminin ihlallerine mümkün olan bütün yollarla karşı durmak ve onun yerleşimci teröristlerinin gözlerini korkutmak için genel seferberliğe davet etti. 

Filistin'de de Ramazan ayı bu akşamdan itibaren başlıyor ve ayın ilk orucu yarın tutulacak.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar