Hamas Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Mesaj Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, ümmetin, Kudüs'te Müslümanların ilk kıblesini ve Resulullah (a.s.)'ın isra mekanını savunmak için göğüs gerenlere, nöbet tutanlara, burayı savunanlara destek konusundaki çabalarını birleştirmek için bu günün bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Görüntülenme: 489 Tarih: 16 Nisan 2023 11:42
Hamas Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Mesaj Yayınladı

Hamas bugün (14 Nisan Cuma) yayınladığı mesajında Filistin halkının haklarına ve meşru davasına destek veren ülkelerin, Arap ve İslam toplumlarının ve dünyanın tüm özgürlerinin tavırlarını büyük bir takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

Hamas mesajında Kudüs şehrinin ve Mescidi Aksa'nın, Filistin topraklarını işgal eden, insanlarını katleden, halkını göçe zorlayan, mukaddes mekanlarını yahudileştiren düşman İsrail'le savaşın mihverini oluşturduğunu vurguladı.

Hamas tüm Arap ulusunu ve İslam ümmetini diplomasi, medya ve insani yardım alanında dayanışmayı ve Filistin halkının kararlı mücadelesine desteği artırmak için güçlerini birleştirmeye çağırdı. 

Hamas mesajında, Filistin'in içinde ve dışında, mülteci kamplarında ve gurbet topraklarında, Kudüs davasına destek amacıyla buluşan tüm kitleleri de selamladığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar