Hamas Filistinli Esir Günü Münasebetiyle Bildiri Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmanın tümüyle milli bir dava olduğunu, hareketin önceliklerinin başında geldiğini ve esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmak için ellerinden gelen hiçbir şeyi esirgemeyeceklerini bildirdi. 

Görüntülenme: 482 Tarih: 17 Nisan 2023 15:05
Hamas Filistinli Esir Günü Münasebetiyle Bildiri Yayınladı

Hamas, bugün (17 Nisan Pazartesi) Filistinli Esir Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride, faşist işgal hükümetinin esirlere yönelik ihlallerini ve sistematik cinayetlerini yoğunlaştırdığı uyarısında bulunarak, hasta esirler ile kadın ve çocuk esirler başta olmak üzere esirlerin hayatından işgal rejimi hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti.
 

Esirlere yönelik cinayetlerin zaman aşımına uğramayacağını ve esirlerin iradelerini kıramayacağını söyleyen Hamas, esirlerin Filistin halkının ve milli davasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin çektikleri sıkıntıların devam ettiğini bildiren Hamas, esirlerin fedakarlıklarına vefalı ve onları özgürlüklerine kavuşturma sözlerine sadık olduklarını açıkladı.
 

Filistin halkını ve direniş gruplarını esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmak için güçlerini birleştirmeye ve esir aileleriyle daha çok ilgilenmeye davet eden Hamas, insan hakları örgütlerinden de işgalcilerin esirlere yönelik ihlallerine son vermek ve esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için çalışmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar