Ali Bereke'den Batı Şeria'da Silahlı Direnişi Tırmandırma Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Ali Bereke, Siyonist işgal rejimi hükümetinin önümüzdeki günlerde Batı Şeria’daki 70 kaçak yerleşim alanını yasallaştırmaya başlayacak olmasının Filistin topraklarına yönelik Yahudi yerleşimi saldırısının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 255 Tarih: 30 Nisan 2023 14:55
Ali Bereke'den Batı Şeria'da Silahlı Direnişi Tırmandırma Çağrısı

Bereke, bugün (29 Nisan Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şubat ayında yasallaştırılan 9 Yahudi yerleşkesine kaçak yerleşim alanlarının da eklenmesinin Filistin topraklarına açıkça savaş ilanı olduğunu, Filistin halkının doğal kaynaklarına ve altyapısına el koymayı hedeflediğini ifade etti.
 

İşgal rejimi hükümetinin kaçak yerleşim alanlarını yasalaştırma adımının uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olduğuna işaret eden Bereke, işgal hükümetinin bu adımına verilecek en güzel cevabın birlik ve bütünlük içinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimci sürülerine karşı silahlı direnişi tırmandırmak olduğunu belirtti.
 

Bereke, silahlı direnişin Yahudi yerleşimi furyasını dizginleme ve Filistin topraklarını koruma noktasında etkili olduğunu ispat ettiğine dikkat çekti.
 

Siyonistlere ait medya organları dün yayınladıkları haberlerde işgal hükümetinin Batı Şeria bölgesinde yeni inşa edilmiş 70 adet kaçak yerleşim alanını yasallaştırmayı planlandığını ve bunun için yüklü miktarda bütçe tahsis edileceğini bildirmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar