Muhammed Hammade: Filistin Halkı Mescid-i Aksa'yı Korumaya Devam Edecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade, Filistin halkının Mescid-i Aksa’yı ve Müslümanlara ait kutsal mekânları koruyan bir sur olmayı ısrarla sürdüreceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 261 Tarih: 07 Mayıs 2023 10:19
Muhammed Hammade: Filistin Halkı Mescid-i Aksa'yı Korumaya Devam Edecek

Hammade, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılanların sayısının Filistin halkının Mescid-i Aksa’nın kutsallığına ve İslami kimliğine bağlı olduğunu gösterdiğini söyledi.
 

İşgalcilerin kasıtlı olarak Mescid-i Aksa’nın saygınlığını hedef aldıklarına dikkat çeken Hammade, Filistin direnişinin işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e saldırmasına izin vermeyeceğini belirtti.
 

Arap ve İslam ülkeleri halklarından Mescid-i Aksa’ya destek olmalarını isteyen Hammade, işgalcilerin Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekânlara yönelik ihlalleri karşısında uluslararası toplumun da tavrını ortaya koyması gerektiğini bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’te ve çevresinde aldığı yoğun önlemlere ve engellemelere rağmen dün (5 Mayıs Cuma) on binlerce Filistinli Cuma namazını Mescid-i Aksa’da eda etti.
 

Kudüslü kaynaklar, Kudüs kentinin ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının çeşitli bölgelerinden gelen ve Batı Şeria’dan yola çıkıp Kudüs’e ulaşmayı başarabilen 40 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar