Filistinli Esirler Zor Durumda

İsrail işgal rejiminin zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden müebbet hapse mahkum edilenlerin sayısı 558'e çıktı. Bunlardan 42 kişi Kudüs ahalisinden. En eskileri ise 1986'dan beri yani 37 yıldır esaret altında olan Semir İbrahim Ebu Na'me isimli esir.  

Görüntülenme: 395 Tarih: 01 Haziran 2023 11:22
Filistinli Esirler Zor Durumda

İşgal zindanlarındaki esirlerden en ağır cezaya mahkum edilmiş kişinin Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın komutanlarından ve Ramallah'ın Beytu Rima kasabası ahalisinden olan Abdullah El-Berğusi olduğu belirtildi. El-Berğusi 67 kez müebbet hapse mahkum edilmiş durumda. 

İşgal rejimi yargısı son olarak Kassam Tugayları mensuplarından ve Selfit ahalisinden Yusuf Semih Âsi ve Yahya Muhammed Mer'i'yi müebbet hapse ilaveten 30 yıl hapis, bir buçuk milyon şekel (8 milyon 320 bin tl) de para cezasına mahkum etti. 

İşgal mahkemesinin bu iki esiri, işgal rejiminin Selfit'te Filistinlilerden silah zoruyla ve hukuksuz bir şekilde gasp ettiği arazilerin üzerine kurulu Ariel yerleşim merkezinde eylem gerçekleştirmekten dolayı mahkum ettiği belirtildi. 29 Nisan 2022 tarihinde söz konusu yerleşim merkezinin girişinde gerçekleştirilen eylemde yerleşimci çetelere mensup bir kişi öldürülmüş, üç kişi de yaralanmıştı. 

Siyonist işgal güçleri eylemden sonra sürdürdükleri birkaç saatlik aramanın ardından eylemi gerçekleştiren ve İzzettin Kassam Tugayları'na mensup iki mücahidi yakalamıştı. Her ikisinin de Selfit yakınındaki Karave Beni Hassan köyü ahalisinden olduğu belirtildi. 

Kassam Tugayları eylemi üstlenmiş ve bu eylemin işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya ve orada namaz kılanlara yönelik vahşice ve keyfi saldırılarına cevap amacıyla gerçekleştirildiğini bildirmişti. 

İşgal güçleri eylemi gerçekleştiren Yusuf Semih Âsi ve Yahya Muhammed Mer'i'nin ailelerinin evlerini, 26 Temmuz 2022 tarihinde yıkmışlardı. İşgal rejimi bu tür eylemlerde eylemi gerçekleştirenlerin bütün ailelerini mahkum ederek toplu cezalandırma yapıyor. İşgal rejiminin zulmün bütün araçlarını ve son raddesine kadar kullanmasına rağmen Filistin halkı siyonist işgale son verme konusundaki kararlığından ve bu konudaki hak mücadelesinden vazgeçmiyor. O yüzden bu kararlı mücadelenin siyonist işgalin sonunu getireceği konusunda güçlü bir kanaat bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar