'İmam Humeyni Filistin Bedenine Yeni Bir Hayat Verdi'

Filistin meselesi unutulmak üzereydi ama İmam Humeyni'nin (r.a) hareketiyle bu mesele İslam dünyasının birinci meselesi haline geldi ve İmam Filistin bedenine yeni bir hayat verdi. Bugün Kudüs Günü sadece İslam ülkelerinde değil, İslam dışı ülkelerde de kutlanmaktadır. 

Görüntülenme: 340 Tarih: 04 Haziran 2023 05:14
'İmam Humeyni Filistin Bedenine Yeni Bir Hayat Verdi'

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Biz yapabiliriz” cümlesinin sorunları çözmenin anahtarı olduğuna değinerek şunları söyledi: ‘Sorunlarımız var, ancak "Biz yapabiliriz" ruhuyla sorunların üstesinden gelebiliriz. İran'ı ve ulusal çıkarları seven herkes iman ve umudu yaymak için çalışmalıdır.’.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bu sabah, İmam Humeyni'nin (r.a) vefatının 34. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen merasimde bir konuşma yaptı.

İmam Hamanei konuşmasında şunları söyledi: ‘İmam Humeyni (r.a) hakkında birkaç çarpıtma olabilir ama bu güneş bulutların arkasında saklı kalmıyor. İmam ( r.a) ülke düzeyinde, İslam ümmeti düzeyinde ve dünya düzeyinde olmak üzere 3 büyük dönüşüm yaratmıştır. Bu üç dönüşümün eşi benzeri görülmemiştir ve belki de gelecekte emsali olmayacaktır.

İmam (r.a), İslam dışı bir sistemi sahadan çıkardı, zulmü özgürlüğe, kimliksizliği özgüvene, yabancılara bağımlılığı “Biz yapabiliriz”e çevirdi. Bunlar inkılabın öncülüğünde İslam İnkılabının getirdiği büyük değişimlerdir.’

İmam Hamanei, sorunları çözmenin anahtarının “Biz yapabiliriz” cümlesi olduğuna değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Sorunlarımız var ama “Biz yapabiliriz” motivasyonuyla engelleri aşabiliriz.

İmam (r.a), İslam ümmeti seviyesinde bir İslami uyanış yarattı. Bugün İslam ümmeti devrim öncesine göre daha aktiftir. Tabii ki, daha fazla hareket gerekmektedir.

Filistin meselesi unutulmak üzereydi ama İmam Humeyni'nin (r.a) hareketiyle bu mesele İslam dünyasının birinci meselesi haline geldi ve İmam Filistin bedenine yeni bir hayat verdi. Bugün Kudüs Günü sadece İslam ülkelerinde değil, İslam dışı ülkelerde de kutlanmaktadır.

İmam Humeyni’nin (r.a) Hareketi Dünyada Maneviyatı Canlandırdı

İmam Hamanei konuşmasına şöyle devam etti: ‘İmam (r.a) hatta İslam dışı ülkelerde bile dünya düzeyinde dikkatleri maneviyata çekti. Dünyadaki maneviyat, bazı güçlerin tekmesi altındaydı, İmam'ın (r.a) hareketi, dünyadaki maneviyatı yeniden canlandırdı. Ancak bu değişim aynı güçlerin tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır ve bu güçler maneviyatın yeniden canlanmasıyla mücadele için ellerinden geleni yaparlar.

İmam (r.a), bu büyük işleri hangi donanım ve yazılım aracının desteğiyle yaptı? İmam’ın yazılım ve donanım programları yoktu, parası yoktu, haber ajansı yoktu ve dünya güçleri onu desteklemiyordu.’

İslam İnkılabı Rehberi, İmam Humeyni’nin (r.a) güçlü imanına değinerek şunları söyledi: ‘İmanın vücut bulmuş hali olan şehit Mutahari, Paris'te İmam (r.a) ile yaptığı görüşmede İmam Humeyni'de (r.a) 4 inanç gördü. Bunlar: 1. Hedefe iman, 2. Yola iman, 3. İnsanlara ve müminlere iman, 4. Allah’a iman.

Konuların bizzat kendisinde ve müstekbirlerle mücadelede Allah’a imana teveccüh etmek, yani Allah’ın vaadine iman etmek ve Allah’ın vaatlerine güvenmek, İmam’ın (r.a) bu yoldaki sağlam adımlarını hareketlendirdi. İmamın (r.a) İslam'a imanı ne kapitalist İslam'a iman ne de her şeyden bihaber olan modern imandır.

İmamın halka imanı, yani halka güveni ve inancı vardı. Bazı kimseler, kendi yanılgılarıyla, imamın "cumhuriyet" kelimesini öylesine, gelişigüzel eklediğini söylediler. İmam asla öylesine gelişigüzel konuşan biri değildi.’

İmam'ın Kalbindeki Umut

İslam İnkılabı Rehberi şu ifadelerde bulundu: ‘İmam'ın (r.a) kalbindeki umut hiç sönmedi. Umut, İmam'ın (r.a) davranışlarında ve İmam'ın konuşmasında açıkça görülmektedir. İmamın (r.a) kendisi, mücadele yıllarında devrimin zaferinden sonrasına kadar asla umutsuzluğa kapılmadığımı söylüyor. İmamın bu ümidi de imanındandı.

Umut, tembellik ve durgunlukla değil, hareketle beraberdir. Ümidi olan kişi maksada ulaşır. Oturup sonrada maksada ulaşmayı ummak mümkün değildir.

İmamın En Büyük Tavsiyesi Yola Devam Etmektir

İmam Hamanei konuşmasına şöyle devam etti: ‘Bugün İmam bize ne tavsiye ediyor, sevgili kardeşlerim ve ülkenin her yerindeki çalışkan ve motive gençler, İmamın tavsiyesine kulak vermeliyiz. İmam yücedir, öncüdür. Önümüzde yapacak güzel işler var, İmam’ın (r.a) tavsiyesine ihtiyacımız var. İmamın (r.a) en büyük tavsiyesi onun yolunu devam ettirmek ve mirasını korumaktır.

İmamın yarattığı üç değişimi korumalıyız. Elbette bugünün hedefini gerçekleştirmenin, bugünün gereksinimlerinden farklı gereksinimleri vardır. Günümüzde araçlar zamana göre seçilmelidir. Araçlar değişiyor ama değişmeyen şey cephelerdir ve cepheler değişmemiştir.

Dünyadaki düşman, istikbar ve zorbalık cephesi değişmemiş ve İran'ın önünde saf tutmuşlardır. Hareketimizin önünde tehlikeli bir vadi gibi duracak şey, bu cepheleri unutmaktır.

Müstekbir düşmanın İran milletiyle düşmanlığı, mevziî olarak bir geri çekilmeyle ortadan kalkmayacaktır. Birçok durumda, geri çekilmemiz onların öne gelmesine ve daha fazla saldırıda bulunmasına neden oldu. Düşmanlar bizim geri çekilmemizle yetinmiyorlar, İran'ı devrim öncesi döneme geri döndürmek istiyorlar.'

İmam Hamanei, ulusal bağımsızlığın, izzet, ve şerefin iman ve ümitle olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Ülkenin sorunlarını çözmeye çalışan ve yeni düzende İran'ın onurlu konumunu isteyen herkes, ülkede inanç ve umut aşılamaya çalışmalıdır. Benim tavsiyem, inancı ve umudu güçlendirmenizdir. Düşmanın hedefi de aynı inanç ve umuttur. Düşmanların çabası, imanı zayıflatmak ve kalplerdeki umut ateşini söndürmektir.

Düşmanlar çabalarının çoğunda başarısız oldu

İmam Hamanei, konuşmasına şöyle devam etti: ‘Düşmanlar şimdiye kadar girişimlerde bulundular, bazı yerlerde öne çıktılar ama çoğu girişiminde başarısız oldular, düşmanın bugüne kadarki son girişimi geçen sonbahar isyanlarıydı, geçen sonbahar isyanlarının planlaması batı ülkelerindeki düşünce kuruluşlarında yapılmıştı. Bu isyanlar, Batılı güvenlik teşkilatlarının sağladığı mali ve medya desteği ve kolaylıklarla vatanlarına sırt çevirmiş unsurlar tarafından gerçekleştirildi.

Bir grup piyade, bir grup önyargılı, çok sayıda gafil ve yüzeysel kişi ve bir grup haydut ve eşkiya, her şeyi düşünmüşlerdi ve batı medyası onlara el bombası yapmayı öğretmişti. İran’ı bölün diye bağırdılar. Silahlı hareketi desteklediler ve yaydılar.

Düşman gençleri hayal kırıklığına uğratmaya çalışıyor

İslam İnkılabı Rehberi şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman, İran gençliğini hayal kırıklığına uğratmaya çalışıyor. Ülkede sorunlar var, düşmanın işi İran gençliğine sürekli sorun göstermektir. Bu sorunlar var ve Allah’ın izniyle çözülecektir. Düşman bu sorunlarla halkı hayal kırıklığına uğratmaya çalışıyor. Sorunlar karşısında çabalarımızı artırmalıyız.

Düşman, sorunlardan daha fazla olan umut verici olayların görülmesine izin vermek istemiyor.’

İmam Hamanei, teknoloji ve diğer alanlardaki gelişmelere değinerek şunları söyledi: ‘Ülkede parlak bir geleceğe işaret eden çeşitli ve umut verici gelişmeler var. Umut hakkında konuştuğunuzda, bazıları onu baltalamaya çalışır.

Bugün ülkenin dört bir yanında camilerde ve heyetlerde binlerce direniş çekirdeği var, bu çekirdeklerden gençler türbe savunucusu, güvenlik koruyucusu ve gönüllü güçler olarak ayağa kalkıyor.

Düşmanın bu topyekün çabasında, inkılabı gençlerin umutsuzluğa kapılmaması ve meydanları terk etmemesi umut vericidir. Besic (gönüllü güçler) bir öğrenci işkence altında şehit ediliyor ama düşmanın istediği şeyi söylemeyi kabul etmiyor.

Ülkenin her yerinde böyle gençler var. Bazen bir köyden Mustafa Seferzade gibi bir gencin yükseldiğini görüyoruz. Ülkemizde bu Mustafalardan çok var.

Yetkililere ve kurumlara görev düşüyor. İnancı ve umudu güçlendirin. Şüpheleri giderin.’

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasında İran’da yapılacak olan seçimlere değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu seçim çok önemli bir seçim ve düşman şimdiden toplarının namlularını bu seçime yöneltti ve seçime daha en az 9 ay varken şimdiden seçim bombardımanı yapmakla meşgul. Allah'ın izniyle İran halkı bu şuuru, bu uyanıklığı, bu motivasyonu, bu inancı ve umudu her geçen gün artırarak düşmanı yenmelidir.

rasthaber

Yorumlar