Hamas'tan Mescid-i Aksa Uyarısı

İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı bölme planına zemin oluşturulması amacıyla buraya yönelik yerleşimci baskınlarının gündelik hale gelebileceği ve rutinleşebileceği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 428 Tarih: 16 Haziran 2023 20:24
Hamas'tan Mescid-i Aksa Uyarısı

Ebu Merzuk, Filistin Enformasyon Merkezi'nin de takip ettiği açıklamalarında, işgal rejiminin oyunlarının bozulması ve Mescidi Aksa'nın muhafaza edilmesi için buraya yönelik yolculukların, burada itikafa girenlerin ve murabıtların sayısının artırılması konusunda daha kapsamlı bir kampanya yürütülmesi gerektiğini vurguladı. 

Ebu Merzuk, bu doğrultuda yarın (16 Haziran Cuma) sabah namazında Mescidi Aksa'da gerçekleştirilecek Büyük Fecir Buluşması'na da ilgi gösterilmesi çağrısında bulundu. 

Ebu Merzuk, işgal rejiminin oyunları karşısında tüm Arap dünyasının ve bütün İslam âleminin harekete geçmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölmek için plan yapan işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
Likud Partisi üyesi İsrail milletvekili Amit Halevi'nin geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesi için bir plan hazırladığı haberlerde dile getirilmişti. Plana göre başta Kubbetu’s-Sahra olmak üzere Mescid-i Aksa’nın orta ve kuzey bölümlerinin Yahudi yerleşimcilere bırakılmasının ve Müslümanların Kıble Mescidi’nde namaz kılmaya devam etmelerinin öngörüldüğü belirtilmişti.

Bu girişimler üzerine, işgal yönetiminin kirli planlarına ve Yahudi yerleşimcilerin düzenledikleri baskınlara karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağıran “Mescid-i Aksa Bölünmeyecek” kampanyası başlatılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar