Cenin'de Yenilen Korsan İsrail Ordusu Acizliğini Katliamla Örtmeye Çalıştı

Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na geniş çaplı baskın düzenleyerek hem karadan hem de havadan saldırı düzenleyen siyonist işgal güçleri bölge ahalisinin ve direniş güçlerinin kararlı mücadelesi karşısında yenilgiye maruz kalırken, evlerde, yollarda ve altyapı tesislerinde çok büyük bir yıkıma sebep oldu. İşgalci katiller bölgeden çekilirken arkalarında tam anlamıyla bir harabe bıraktılar.  

Görüntülenme: 357 Tarih: 06 Temmuz 2023 21:35
Cenin'de Yenilen Korsan İsrail Ordusu Acizliğini Katliamla Örtmeye Çalıştı

İşgal güçlerinin yıkım ve tahribatlarından en az 800 evin zarar gördüğü ve farklı tesislere ve altyapı hizmetlerine yönelik olarak yapılan yıkımın sebep olduğu maddi hasarın ise 40 milyon dolar civarında olduğunun tahmin edildiği bilgisi verildi. 

Filistin Çalışma Bakanlığı, Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırıda 300 kadar evin tamamen 500 evin de kısmen yıkıldığını tespit ettiklerini açıkladı. 

Diğer yandan Cenin Belediye Başkanlığı yaptığı araştırmalar neticesinde Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik saldırının sebep olduğu ekonomik zararı 40 milyon dolar olarak tespit ettiklerini duyurdu.

Cenin Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Cerrar bugün (6 Temmuz Perşembe) yaptığı basın açıklamasında, ana su şebekesinde tahrip edilen boruların uzunluğunun toplamda 6 km'yi bulduğuna, ara şebekelerdeki boruların da %30'unun tahrip edildiğine dikkat çekti. 

Cerrar, işgal güçlerinin yer altındaki elektrik hatlarının da çoğunu tahrip ettiklerini ve tahrip edilen elektrik hatlarının uzunluğunun da toplamda 8 km'yi bulduğunu ifade etti.

Cerrar, bütün bu tahribatın Cenin Mülteci Kampı'nda ikamet eden 30 bin kişinin hayatını felç ettiğini ve meydana gelen zararın da belediyenin imkanlarının 10 katına denk geldiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar