Hamas'tan İslam Ülkelerine Mescid-i Aksa Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Ali Bereke, Yahudi yerleşimcilerin her gün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek ayin yapmalarını ve ihlallerini sürdürmelerini kınadı. 

Görüntülenme: 232 Tarih: 18 Temmuz 2023 05:08
Hamas'tan İslam Ülkelerine Mescid-i Aksa Çağrısı

Bereke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan direniş eylemlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara ve Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında bölme planlarına misilleme olduğunu ifade etti.
 

Kudüslülerden, Batı Şeria sakinlerinden ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya giderek baskınlara karşı nöbet tutmalarını isteyen Bereke, Arap ve İslam ülkelerini de Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara ve Filistinlilere yönelik ihlallere karşı ortak bir tavır ortaya koymaya çağırdı.
 

Bereke, Filistinli gruplara da seslenerek işgale ve Yahudi yerleşimine, Kudüs’ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı bölme planlarına karşı güçlerini ve çabalarını birleştirmelerini istedi.
 

Yahudi yerleşimciler bu sabah (18 Temmuz Salı) işgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştığını, Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi alan yerleşimcilerin Rahmet Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar