Geçici İsrail Rejimi Hizbullah Karşısında Acziyet İçinde (Analiz)

Times of Israel haber sitesi, Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Galant'tan alıntı yaparak, bu rejimin yaklaşmakta olan savaşta Lübnan'ı Taş Devri'ne döndüreceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 263 Tarih: 12 Ağustos 2023 01:09
Geçici İsrail Rejimi Hizbullah Karşısında Acziyet İçinde (Analiz)

Lübnan'ı Taş Devri'ne geri göndermek ve bu ülkeyi tüm modern altyapı imkanlarından yoksun bırakmak isteyen Siyonist rejim kadar terörist ve şeytani bir rejim olmasa da  Siyonist Rejim yetkilileri her gün bu boş lafı ve sözü tekrarlıyor. Uzmanlar, bu hayalin gerçekleşmesini engelleyen hususun uluslararası yasalar, Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap orduları, insani veya manevi değerlerin korunması olmadığını, Lübnan'da Hizbullah denen bir güç olduğunu düşünüyor. İşte tüm gerçekçi ve tarafsız uzmanlar bu rejime karşı Lübnan'a caydırıcılık gücü veren ve bu denklemleri Beyrut lehine değiştiren unsurun Lübnan Hizbullah Hareketi olduğunu düşünüyor.Bu nedenle geçmişte binlerce kilometrelik Arap topraklarını işgal eden bu rejim, şimdi Seyyid Hasan Nasrallah'ın savaşçılarından ve Lübnan Hizbullah Hareketiin gücünden korktuğu ve bu gücün boyutlarını tam olarak tahmin edemediği için Lübnan ile yaşadığı sınır sorunlarının çözümü için Birleşmiş Milletler'den yardım istemiştir.Bu da gösteriyor ki Siyonist saldırganlık dönemi artık geride dönmüştür. Aslında Amerika, Batı, Netanyahu, Gallant ve diğerleri bu gerçeği kabul etmek zorundalar ama ne yazık ki Amerika'nın bazı Arap paralı askeri ve rejimleri bu gerçeği kabul etmeye istekli değiller ve hala normalleşme yolundalar ama Arap ülkeleri anlamalı ki Nasrallah ve adamları, Arap milletleri ve İslam ümmetinin gurur kaynağı ve Gallant gibilerinin sözleri de boş laftan ibaret. 

Aslında Siyonist Rejim İsrail, yıllar önce Arap ülkelere karşı aldığı galibiyetlerle övünse de son yıllarda Lübnan'da Hizbullah gücünden ve işgal altındaki topraklarda da direniş güçlerinin gücünden iyice kaygı duymaya başlamıştır. Son dönemde İsrail'in işgal altındaki topraklarda bile hiçbir operasyonunu sonuca ulaştıramaması bunun açık bir örneğidir  Buna rağmen Lübnan Hizbullah hareketi Lübnan için büyük bir caydırıcılık gücü kaynağı olmuş ve Siyonistlerin  ciddi derecede kafa karışıklığına da yol açmıştır. Siyonist Rejim İsrail son yıllarda Lübnan'a yönelik hiçbir aşırı adım atamamış ve hep temkinli bir şekilde Beyrut'la sorunlarını çözmeye çalışmıştır. 

Aslında Siyonistler İsrail'in kuruluşundan bu yana hiçbir kısıtlamayı kafaya takmamış ve ABD ve BM'in sayesinde cinayetlerini devam ettirmiştir. Onlar hiçbir şeyi umursamadan İsrail'i perçinlemeye odaklanmış ve Lübnan, Suriye ve direniş güçlerini en büyük engel olarak belirlemişlerdir. Ancak direniş güçlerinin son yıllardaki başarısı ve güçlerini caydırıcılık seviyesine taşıması Siyonistlerin kaygılanmasına ve paniğe düşmesine yol açmıştır. 

parstoday

Yorumlar