Mossad'ın Planı Suya Düştü

İran Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Talainik, Mossad'ın Savunma Bakanlığı'na yönelik sabotaj girişiminin detaylarını anlattı. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 01 Eylul 2023 00:06
Mossad'ın Planı Suya Düştü

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Talainik, Siyonist İsrail'in casusluk teşkilatı Mossad'ın Savunma Bakanlığı'na yönelik sabotaj girişimi hakkında yeni bilgiler verdi.

General Talainik, Mossad'ın Savunma Bakanlığı'na yönelik sabotaj planını ihbar eden tarafın parça tedarik şirketlerinden birinde çalıştığını belirterek, “Bu şahıs parçaların satıcısı olan yabancı tarafın neden hassasiyetle parçaların kontrol ettiğine şüpheleniyor ve durumu Savunma Bakanlığına aktarıyor. Meslektaşlarımızın da önceden bu konuda bilgileri vardı, bu kişinin ihbarı üzerine şebeke üyeleri istihbaratçılarımız tarafından takibe alındı.Tabii ki bu Mossad'ın öğrenemeyeceği bir şekilde gerçekleşti.” dedi.

General Talainik, Bu plan gerçekleşseydibizim için yaklaşık 19 milyon dolarlık bir kayıp yaratacaktı, ancak bunu fırsata çevirdik.” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Bu konuda herhangi bir ülke Siyonist Rejim’le işbirliği yaptığı tespit edilirse onlara hukuki sorun yaratacaktır. Bu yüzden bazıları Mossad ve Amerikan istihbarat servisiyle gizlice işbirliği yapmıştır.” diye konuştu.

Ne Olmuştu?

İran, ülkenin savunma sanayisine yönelik Siyonist İsrail’in casusluk  teşkilatı Mossad'ın doğrudan yönlendirdiği büyük bir sabotaj girişiminin engellendiğini duyurmuştu.

Mossad'ın, İran Savunma Bakanlığına hatalı ve patlayıcı bir araca dönüşebilecek füze parçalarını satabilmek için bir şebeke oluşturduğunun kaydedildiği haberde, "Geçtiğimiz aylarda Savunma Bakanlığının füze sanayisinde gelişmiş füzelerin üretim hattının tedarik zincirine hatalı parçaları sunmayı planlayan tamamen profesyonel bir ağ istihbarat birimlerinin tuzağına düşürülerek çökertildi." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu şebekenin, satacakları parçalarla füze üretim hatlarını tahrip etmeyi ve bu hatlarda çalışanları öldürmeyi planladığı ancak tüm üyelerinin tespit edilerek, gözaltına alındığı kaydedildi.

Tesnim

Yorumlar