Filistinli Direniş Liderleri Nasrallah İle Görüştü

İslami Cihat hareketinin üst düzey bir yetkilisi, Filistin direnişinin artık işgalci rejime karşı varoluşsal bir tehdit haline geldiğine dikkat çekti ve Filistin direniş liderlerinin Hizbullah Genel Sekreteri ile yakın zamanda yaptığı üçlü toplantının Siyonist düşmana açık bir mesaj verdiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 200 Tarih: 03 Eylul 2023 18:07
Filistinli Direniş Liderleri Nasrallah İle Görüştü

İslami Cihat hareketinin siyasi ofis üyesi ve bu hareketin Lübnan'daki temsilcisi Arap ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı İhsan Ataya, Filistin arenasında yaşanan hızlı gelişmelere dikkat çekti ve İşgalci rejimin liderlerinin direniş liderlerine karşı terör politikasını yeniden başlatma tehditlerinin, yerleşimcilerin kamuoyunu haklılaştırmayı, sakinleştirmeyi ve dış tehditlerle başa çıkabilmek için iç gerilimleri dizginlemeyi amaçladığını duyurdu.

Siyonist rejimin "kafası karışık ve krizde"

İhsan Ataya, Filistin Al-Yevm ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Siyonist rejimin tehditleri, bu rejimin iç çatışmalar nedeniyle büyük bir iç krize yakalandığını gösteriyor; Öte yandan Batı Şeria'da direniş operasyonlarının ve çatışmaların tırmanması nedeniyle kafa karışıklığı ve yorgunluk içindedir. İşgalciler, direnişin liderlerine ve savaşçılarına yönelik herhangi bir terör eyleminin direnişten kararlı bir karşılıkla karşılanacağını biliyor. Bu da Siyonist rejimin hiç de çıkarına olmayan bir savaşın başlamasına yol açacaktır."
"Dolayısıyla direnişe yönelik terör tehdidi Siyonistlerin kamuoyunu sakinleştirmeye yöneliktir. Düşman, direnişle askeri bir çatışmaya girmesi durumunda bu savaşın sonuçlarının hiçbir zaman kendi tahmin ve beklentileri gibi olmayacağını biliyor; Aksine, Siyonist liderler için hayal kırıklığı yaratan bir sonuç doğuracak ve onları Filistin direnişinin yeteneklerinin gelişmesi ve Batı Şeria'da artan operasyon hızı karşısında çaresiz bırakacaktır." diye sözlerine ekledi.

Filistin'deki direniş olgusunu bitirmek mümkün değil

İslami Cihat'ın bu yetkilisi şunları söyledi: "Batı Şeria'daki direniş olgusunu sona erdirmek, yok etmek, onun giderek artan kabiliyetlerine darbe indirmek, kahramanlarının iradesini kırmak bugün mümkün değildir. Bugün düşman, direnişi yok etmeye yönelik defalarca yaptığı girişimlerde fena halde başarısız oldu; çünkü Batı Şeria'daki direniş artık her zamankinden daha kararlı, daha sağlam, daha köklü, daha gelişmiş ve daha güçlüdür."

Tesnim

Yorumlar