Cihad Taha'dan Aynu'l Hulve Kampı Hakkında Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Cihad Taha, Lübnan’daki Aynu’l-Hulve Kampı’nda yaşananların bölgeyi yeniden sıfır noktasına döndürme girişimleri olduğunu ifade ederek, olayların karanlık çevreler tarafından Filistin mülteci kamplarını zayıflatmak için gerçekleştirilen bir fitne olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 214 Tarih: 09 Eylul 2023 05:25
Cihad Taha'dan Aynu'l Hulve Kampı Hakkında Önemli Açıklama

Taha, dün (8 Eylül Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve anlaşmanın uygulanması için Hamas’ın tüm taraflarla bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.
 

Aynu’l-Hulve Kampı’ndan gelen tehcir ve kaçış görüntülerinin çok üzücü ve kabul edilemez olduğunu belirten Taha, Hamas’ın kampların güvenliğini sağlamaya hazır olduğunu ve hiç kimsenin güvenliği bozmasına izin vermeyeceğini ifade etti.
 

Taha, Hamas’ın Filistinlilerin ortak çalışması ve Filistin-Lübnan ilişkileri konusunda özenli olduğunu, ilişkilerin bozulmasına ve Lübnan’ın güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.
 

“Kampta yaşananlarla ilgili birçok soru işaretleri var. Aynu’l-Hulve’deki halkımızın selameti için çözümlerin hızlı olmasını temenni ederiz” diyen Taha, Hamas’ın Lübnanlı yetkililerle sürekli iletişim içinde bulunduğunu ve kampların güvenliğinin Lübnan’ın güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar