Uluslararası Kudüs Müessesesinden Önemli Çağrı

 

Görüntülenme: 324 Tarih: 12 Eylul 2023 13:28
Uluslararası Kudüs Müessesesinden Önemli Çağrı

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi, siyonist işgalcilerin yahudi bayramları döneminin yaklaşması sebebiyle Mescidi Aksa'ya kapsamlı baskınlar ve saldırılar planladığı konusunda uyarıda bulunarak, onun bütün bu planları karşısında nasıl bir mücadele verilmesi gerektiği konusunda kapsamlı bir rapor hazırladı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi bugün (12 Eylül Salı) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporunda, işgalci siyonistlerin baskın planlarının önlenmesi ve başarısız kalmasının sağlanması için en başta Mescidi Aksa'da ribatların ve itikafların artırılması gerektiğini hatırlattı. 

Raporda yahudilerin bayramlar döneminin 16 Eylül'de başlayıp 8 Ekim'e kadar süreceğini ve yahudi yılının başlangıcı (Roş Aşana), 10 tevbe günü, Büyük Keffaret Günü (Yom Kippur) ve Çardaklar Bayramı'nı (Sukot) kapsadığı bilgisi verildi. 

İşgal askerleri ve polisleri tarafından özel himaye altına alınan yahudi yerleşimciler, yahudilerin bayramlarını Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemek ve orada Müslümanları huzursuz etmek için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu baskınlarını aynı zamanda Mescidi Aksa'ya el koyma planlarının bir parçası olarak görüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar