Kayid El Fusfus Açlık Grevini Sürdürüyor

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Dura kasabası ahalisinden olan Filistinli esir Kayid El-Fusfus idari tutukluluğunu protesto amacıyla başlatmış olduğu açlık grevini 55 günden beri sürdürüyor.  

Görüntülenme: 377 Tarih: 26 Eylul 2023 12:15
Kayid El Fusfus Açlık Grevini Sürdürüyor

Günlerin ilerlemesiyle birlikte El-Fusfus'un sağlık durumunun daha da kötüleştiği ve ağrılarının arttığı, onun ağrılarının artmasının aile efradına, eşine ve özellikle biricik kızına da büyük acı verdiği dile getirildi. 

Esir El-Fusfus'un hanımı Halla Nemmure, Filistin Enformasyon Merkezi'ne eşinin son durumuyla ilgili verdiği bilgilerde, tüm bedeninde ağrılar olduğunu, eklem yerlerinde ise daha fazla ağrı hissettiğini, şiddetli bir başağrısı olduğunu, hareket etmeye hatta konuşmaya bile güç yetiremediğini, sağlık durumunda sürekli gerileme ve kötüleşme içinde olduğunu dile getirdi. 

Hanımı, eşinin ya özgürlüğe, evine dönüp kızını kucaklayacağı günlere kavuşuncaya ya da şehadete kadar açlık grevine devam etmekte kararlı olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar