Hamas Siyonist Rejimin Suikast Tehditlerine Cevap Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı'nın basın danışmanı Tahir En-Nunu, İsrail işgal rejiminin Hamas'ın Filistin'in içinde ve bazı kardeş ülkelerde yaşayan liderlerine yönelik suikast tehditlerinin gerçekte işgal rejiminin, cesur Filistin halkının kararlı duruşu ve kahraman direniş karşısında siyasi yönden ve sahada sıkışmışlığını yansıttığını ama kendilerini korkutamayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 147 Tarih: 04 Aralık 2023 09:44
Hamas Siyonist Rejimin Suikast Tehditlerine Cevap Verdi

En-Nunu yaptığı basın açıklamasında, bu tür tehditlerin, kendi şahıslarının ve ailelerinin kanları sabırlı ve yaptığının karşılığını sadece Allah'tan bekleyen Filistin halkının kanına karışmış durumdaki Hamas liderlerinden bir tek kişinin bile gözünü korkutamayacağını ifade etti. 

En-Nunu, bu tür tehditlerin aynı zamanda Hamas liderlerinin yaşadığı kardeş ülkelerin egemenlik haklarına yönelik bir tehdit niteliği taşıdığını, siyonist düşmanın bu türden açıklamalarla sadece Hamas liderlerine değil söz konusu ülkelerin güvenliğine tehditte bulunduğunu ve onların saygınlıklarına çirkin bir şekilde dil uzattığını hatırlattı. 

İsrail işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı niteliğindeki Şabak'ın başkanı Ronin Bar dün (3 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada Hamas'ın Filistin'in içindeki ve dışındaki liderlerine suikast düzenleyecekleri iddiasında bulunmuştu. 

Bar açıklamasında Küçük Bakanlar Kurulu'nun Şabak'a Hamas'ın Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Türkiye ve Katar'daki liderlerini tasfiye etme talimatı verdiğini açıklayarak; "Bu talimatın yerine getirilmesi belki yıllar sürecek ama bu bizim jenerasyonumuzun öncelikli görevidir." ifadesini kullanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar