Direniş'ten Siyonist Orduya Ağır Darbe

İsrail ordusu, Filistinli direnişçilerden aldığı ağır darbeler sebebiyle Gazze’nin Faluca ve Fahura bölgelerinden çekilmek zorunda kaldı. 

Görüntülenme: 205 Tarih: 13 Aralık 2023 08:26
Direniş'ten Siyonist Orduya Ağır Darbe

 El Meyadin televizyonunun haberine göre İslami Cihad’ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze’deki İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

 Kudüs Tugayları, Gazze’nin doğusundaki Zeytun mahallesinde 2 askeri aracı, Cibaliya’da ise 3 askeri araçla 2 zırhlı personel taşıyıcıyı tanksavar füzeleriyle imha etti.

Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları da Han Yunus’un doğusunda ve kuzeyinde 7 tank ile 2 askeri aracı Yasin-105 tanksavar roketleriyle imha etti.

Dün de İzzeddin el-Kassam ve Kudüs Tugayları’nın operasyonlarında 10 tank ve zırhlı personel taşıyıcı imha edilmişti.

Öte yandan İsrail’in Yediot Ahtonot gazetesi İbranice nüshasında Gazze’nin Şucaiye bölgesinde İsrail rejiminin seçkin askeri gücü olan Golani birliklerine mensup 10 askerin öldüğünü duyurdu.

Yediot Ahronot, haberinde Filistinli direnişçilerin Şucaiye’deki operasyonlarında Yarbay Greenberg'den başka, Sheda Ya'akov, Yarbay Yitzhak Ben Bashet, bölük komutanı Binbaşı Roi Meldasi, Golani Tugayı'nın 51. Taburu'nda bölük komutanı Binbaşı Moshe Avraham Bar-On, Çavuş Ahia Daskel, Golani Tugayı'nın 51'inci Taburu'ndan Yüzbaşı Liel Hio, Çavuş Eran Aloni, yine aynı taburdan Binbaşı Ben Sheli, Makdaron, Özel Kurtarma Taktik Biriminden Çavuş Rom Hecht’in de öldüğünü bildirdi. 

YDH

Yorumlar