Hamas Birleşmiş Milletlerin Aldığı Kararı Değerlendirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze Şeridi’ne insani yardımların genişletilmesi konusunda aldığı kararın yetersiz olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 23 Aralık 2023 11:52
Hamas Birleşmiş Milletlerin Aldığı Kararı Değerlendirdi

Hamas, dün (22 Aralık Cuma) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, kararın Siyonist terör aletinin Gazze Şeridi’nde yol açtığı felaketin gerektirdiği ihtiyaçları karşılamadığını ifade etti.
 

Bildiride kararın işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik yürüttüğü soykırım savaşının durdurulmasını istemediğine dikkat çekildi.
 

Amerika’nın beş gün boyunca tasarının içinin boşaltılması ve kararın zayıf bir şekilde çıkması için çalıştığı kaydedilen bildiride, kararın işgal güçlerine Gazze Şeridi’nde yıkıma, teröre ve katliama devam etme imkânı verdiğine işaret edildi.
 

BMGK’nın işgal rejimini Gazze Şeridi’nin her bölgesine ve özellikle de kuzeyine yeterli miktarda insani yardım ulaştırılmasına izin vermeye zorlaması gerektiğini belirten Hamas, Gazze Şeridi’nin saldırıların yanında faşist bir ablukaya ve aç bırakma politikasına maruz kaldığını dile getirdi.
 

Gazze Şeridi’nde genişletilmiş insani yardımların kesintisiz ve güvenli erişimi için acil adım atılması talep edilen karar tasarısı dün BMGK’da kabul edildi.
 

Rusya’nın insani yardımlara kesintisiz ve güvenli erişim sağlanması için çatışmalara acilen ara verilmesini talep ettiği değişiklik önerisi ABD tarafından veto edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar