Yahya Sinvar'dan Önemli Açıklamalar

Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar, Hamas siyasi büro yetkililerine gönderdiği mesajda İsrail’in şartlarını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı. 

Görüntülenme: 208 Tarih: 25 Aralık 2023 14:12
Yahya Sinvar'dan Önemli Açıklamalar

El Cezire televizyonu, Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar’ın birkaç gün önce Hamas siyasi bürosuna mesaj gönderdiğini bildirdi.

Habere göre Yahya Sinvar, Hamas siyasi büro yetkililerine hitaben gönderdiği kapsamlı mesajında İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze’yi işgal eden İsrail güçlerine karşı benzersiz bir savaş verdiğini belirtti.

Gazze’deki direniş güçlerinin İsrail ordusuna çok ağır kayıplar verdirdiğini belirten Yahya Sinvar, 5 bin kadar İsrailli subay ve askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını ifade etti.

Yahya Sinvar, İsrail ordusundaki bu 5 bin kişinin üçte birinin öldürüldüğünü, üçte birinin ağır yaralandığını ve geri kalanının da daimi olarak sakat kaldığını ifade etti.

Filistinli direnişçilerin tahrip ettiği İsrail askeri teçhizatlarına ilişkin de açıklamalar yapan Yahya Sinvar, İsrail rejiminin kara saldırılarına başladığı günden bu yana 750 askeri araç, tank ve zırhlı personel taşıyıcının kısmen veya tamamen imha edildiğini söyledi.

İsrail rejimi güçlerinin her açıdan ağır kayıplar verdiğini belirten Yahya Sinvar, direnişin asla İsrail rejiminin şartlarını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Gazze halkının savaş boyunca büyük bir sabır, direniş ve fedakarlık gösterdiğini belirten Yahya Sinvar, siyasi liderlerin en büyük sorumluluğunun kahraman Gazze halkının yaralarını sarmak olduğunu ifade etti.

İsrail rejiminin Katar ve Mısır aracılığıyla geçici ateşkes teklifi iletmesinden sonra Gazze’deki Hamas liderliği ve direniş grupları, İsrail’in tüm şartlarını reddederek kalıcı ateşkes olmadan esir takası yapılmayacağını vurgulamıştı.

YDH

Yorumlar