Hizbullah'tan Kritik Açıklama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, bugün Güney Lübnan'da yaşanan çatışmaların Gazze'ye karşı yürütülen savaşın sonucu olduğunu, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığı durdurulana kadar güney cephesinde silahların susmayacağı konusunda tartışmaya yer olmadığını belirtti. 

Görüntülenme: 138 Tarih: 08 Ocak 2024 20:15
Hizbullah'tan Kritik Açıklama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Batılı arabulucuların savaşın yayılmasını önleme yönündeki tekrarlanan taleplerine ve aslında bu temsilcilerin direnişin Lübnan'ın güneyindeki Siyonist rejimin saldırganlığına yanıt vermesini engelleme çabalarına şu yanıtı verdi: "Lübnan cephesi tepkisel ve savunmacı bir cephedir ve savunma cephesinde savaşı durdurmanın konuşulacak yeri yoktur. Güney Lübnan'da tanık olduğumuz savaş aslında düşmanın Gazze'ye yönelik savaşının ve saldırganlığının sonucudur." 

Gazze'ye Yönelik Saldırılar Sona Erene Kadar Güney Lübnan'daki Çatışmanın Durdurulması Söz Konusu Değil

Güney Lübnan'daki çatışmayı durdurmak ve Hizbullah'ın işgalcilerin mevzilerine yönelik operasyonlarını durdurmak isteyenlere Hizbullah yetkilisi şöyle seslendi: "Gazze'ye karşı savaş dursun ki Güney Lübnan'daki savaş da dursun, savaşın ortasında bu tartışmalara vaktimiz yok." 

Şeyh Naim Kasım, "Pek çok heyet bize gelerek 'istikrar' sağlamak istedi. Biz de Hizbullah'ın da istikrar istediğini vurgulamaya devam ediyoruz. Ancak bu istikrar ilk etapta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurmasıyla sağlanacaktır." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Gavuk da bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Bugün Filistin halkı bazı Arap ülkelerinden o kadar hayal kırıklığına uğramış durumda ki, uzlaşmacı ülkelerin kendilerine destek vermesini istemiyor, daha ziyade adı geçen ülkelerin en azından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında bu rejime yardım etmemesini istiyor. Sorumuz şu: Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmaları için Amerika ve Siyonist rejime baskı yapmak isteyen Arap yöneticiler neyi bekliyor? Bu ülkeler İsrail'in masum Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurabilirler ve bunun için Filistinlilere silah göndermeye veya ordularını seferber etmeye gerek yoktur. Aksine, yalnızca işgalcilerle bağlarını kesmeleri gerekiyor." 

Gazze'ye Destek İçin Direniş Cephesi Birleşti

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Gavuk, "Herkes, Gazze'ye yönelik saldırıyı başlatmaya ve sürdürmeye karar verenin Amerika olduğunu, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmaya veya sürdürmeye karar verenin de Amerika olduğunu biliyor. Ancak bugün bölgedeki en önemli stratejik gelişme, ilk kez "direniş cephesinin birliği" formülünün hayata geçirildiğine tanık oluyoruz ve tüm direniş cephelerinin Gazze'ye destek için birleştiğini ve entegre bir şekilde çalıştığını görüyoruz." diye belirtti.

Rasthaber

Yorumlar