Ebu Ubeyde'den Önemli Açıklamalar

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı’nın Filistin tarihi açısından kader belirleyici nitelikte bir operasyon olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 170 Tarih: 15 Ocak 2024 14:25
Ebu Ubeyde'den Önemli Açıklamalar

Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun sömürü altındaki milletler için bir özgürlük çığlığı olduğunu söyledi.

 

Aksa Tufanı operasyonu öncesinde İsrail rejiminin Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları hatırlatan Ebu Ubeyde, “Dünyaya orman kanunu hakim. Düşmanın cinayetleri halkımızı ve kutsallarımızı yok etme derecesine ulaşmıştı. Düşman liderleri bizim esirlerimizi öldürmekten zevk alıyordu. Kendi halkını tatmin etmek için Gazze’de sahayı bize dar ediyordu. 7 Ekim destanı, İsrail’in 100 yıllık cinayetleri için ödemesi gereken bir bedeldi” dedi.

 

Gazze’de İsrail ordusunun binden fazla askeri aracının imha edildiğini belirten Ebu Ubeyde, “mücahitlerimiz birlik ve beraberliklerini koruyor. Patlayıcılar, zırh delici roketler hepsi Kassam Tugayları tarafından üretildi” dedi.

 

Gazze’deki direniş gruplarının ellindeki İsrailli tutuklularla ilgili de açıklamalarda bulunan Ebu Ubeyde, “İsrailli esirlerin kaderi hala belirsizliğini koruyor. Esirlerin hepsi bir tüneldeler ve muhtemelen ölecekler ve bundan tabi ki düşman sorumlu olacak. Kör şekilde bombardıman onlar için sadece bir utanç oldu. Esirlerini kurtaramadıkları gibi bu terörist rejimin yüzündeki maske de düştü” dedi.

 

Ebu Ubeyde, Direniş Ekseni’nin diğer bileşenlerini de selamladı ve “Lübnan'da, Yemen'de, Irak'ta ve tüm milletçe alanlarda bulunan savaşçıları selamlıyor ve şehitleri için milletimiz adına yas tutuyoruz” dedi. Ebu Ubeyde ayrıca bölgedeki Direniş Ekseni bileşenlerinden Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde operasyonlarını genişleteceklerine dair mesajlar aldıklarını da söyledi.

 

Öte yandan İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, daha önce anlaşmayla serbest bırakılan İsrailli tutuklulardan bazılarının Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar ile görüştüğünü bildirdi.

 

Gazetenin haberine göre Gazze’deki direniş tarafından serbest bırakılan İsrailli bazı tutuklular, gazeteye yaptıkları açıklamada savaşın ilk günlerinde Yahya Sinvar’ı bir tünelde gördüklerini belirterek Yahya Sinvar’ın kendilerine “Hoş geldiniz, ben Yahya Sinvar, siz güvenli bir yerdesiniz, size herhangi bir şey olmayacak” dediğini nakletti.

YDH

Yorumlar