NBC News'ten Çok Konuşulacak Yahya Sinvar Dosyası

Amerikan medyası, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın İsrail askeri ve istihbarat servislerinden bir adım önde olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 132 Tarih: 26 Ocak 2024 09:50
NBC News'ten Çok Konuşulacak Yahya Sinvar Dosyası

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 112 gündür aralıksız devam ediyor. 

Amerikan medyası NBC News’da Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın son durumuna ilişkin bir yazı yayınlandı.

NBC News'e konuşan siyonist yetkililer, ‘’İsrail ordusu yakın zamanda Han Yunus'ta esirlerin tutulduğu kafesleri buldu.’’ dedi.

Siyonist yetkililerin iddiasına göre; İsrailli esirler ve Hamas mensuplarıyla birlikte halen tünellerde bulunan Sinvar yer değiştirmeye devam ediyor.

Askeri komutanlar ve uzmanlara göre Sinvar muhtemelen tespit edilmekten kaçınmak için yer değiştirerek hareket halinde kaldı.

Amerikan medyası, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın İsrail askeri ve istihbarat servislerinden bir adım önde olduğunu bildirdi.

Yazıda, ‘’İsrail, kalan tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Sinvar ve diğer Hamas liderlerinin Gazze'den güvenli çıkışına izin verilmesi teklifinde bulundu. Ancak Hamas liderlerinin böyle bir anlaşmayı kabul etmediği ifade ediliyor.’’ ifadesi kullanıldı.

NBC'ye konuşan Siyonist yetkililere göre, Sinvar'ın üç hedefi var: Kendisinin hayatta kalması, Hamas'ın hayatta kalmasının devam etmesi ve Gazze'nin geleceğinde rol olması.

Aksa Tufanı operasyonunu değerlendiren bir başka Siyonist yetkili de, "7 Ekim operasyonunu hedeflerine doğru bir adım olarak gerçekleştirdiler." dedi.

İsrail'in Sinvar'ı bulma konusundaki başarısız çabaları devam ederken, aralarında ABD, Katar ve Mısır'ın da bulunduğu birçok ülke Gazze'deki çatışmayı sona erdirmek için yoğun görüşmelerde bulunuyor.

Hamas, Gazze'deki savaşın tamamen durdurulmasını tüm  esirlerin serbest bırakılması için şart koştu. Başbakan Binyamin Netanyahu ise bu öneriyi reddederek, böyle bir önerinin İsrail'in geleceğini ve İsraillilerin hayatını tehlikeye attığını söyledi.

2016-2017 yılları arasında Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Jacob Nagel, Sinvar'ın elindeki esirlerin tamamını asla bırakmayacağını belirtiyor. Nagel, "Esirlerin bir kısmını sonsuza kadar elinde tutacak çünkü bu onun kimsenin onu öldürmeyeceğine dair sigortası olacak" şeklinde konuştu.

On yıllardır Hamas ile ara buluculuk yapan Siyonist Gershon Baskin, Sinvar'ın Doha ya da Beyrut'a gitmek üzere Gazze'den ayrılmasını içeren bir anlaşmayı kabul edeceğine inanmıyor.

Baskin, "Bunun gerçekleşeceğine inanmıyorum. Bu 1982'de Filistin Kurtuluş Örgütü ile Beyrut'a kaçan Yaser Arafat değil. Bu tamamen farklı bir zihniyet." diyor.

Sinvar’ın savaşarak şehit olmayı tercih edeceğini anlatan Baskin, "Sinvar'ın 'şehit' olarak öleceğini bildiğine ve ölümden korkmadığına inanıyorum. Bu Hamas'ın inandığı İslam şekli. Buna göre dünya hayatı kısa, cennet ise sonsuzdur." açıklamasını yaptı.

Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar, son günlerde Hamas siyasi büro yetkililerine gönderdiği mesajda İsrail’in şartlarını asla kabul etmeyeceklerini vurgulamıştı.

Yahya Sinvar’ın mesajında İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze’yi işgal eden İsrail güçlerine karşı benzersiz bir savaş verdiğini belirtmişti.

Hamas yetkilisi Sinvar, İsrail rejimi güçlerinin her açıdan ağır kayıplar verdiğini vurgulamıştı.

tesnim

Yorumlar