Gazze'de Bazı Bölgeler Yeniden Direnişin Eline Geçti

İsrail basını, işgal ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yer alan kilit önemdeki bölgelerden çıkarılmasından bir ay sonra Filistin direnişinin geri döndüğünü ve kamu çalışanlarının maaşlarını kısmen ödemeye başladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 106 Tarih: 04 Şubat 2024 14:02
Gazze'de Bazı Bölgeler Yeniden Direnişin Eline Geçti

İşgal rejiminin başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Kasım'da yaptığı açıklamada Hamas'ın 'Gazze Şeridi'nin kuzeyi üzerindeki kontrolünü fiilen kaybettiğini' öne sürmüştü.

Associated Press (AP) ajansının haberinde, aradan geçen iki ay sonra Filistin direnişinin İsrail'in bir ay önce kuvvetlerinin büyük kısmın çektiği bölgelere yeniden geldiği kaydedildi.

Dört bölge sakini ve üst düzey bir yetkilinin ajansa verdiği bilgiye göre diireniş, son günlerde Gazze'ye polis memurları konuşlandırdı ve bazı memurlarına maaş ödemesi yaptı.

AP'ye konuşan ismi belirtilmeyen Hamas yetkilisi, polisin geri dönüşünün İsrail'in geçen ay Gazze'nin kuzeyinden önemli sayıda askerini çekmesinin ardından harap olmuş kentte asayişi yeniden tesis etme girişimi olduğunu vurguladı.

Yetkili, örgüt liderliğinin kuzey bölgelerinde asayişinn yeniden tesis edilmesi konusunda talimatlar verdiğini ve güney Gazze'ye gitmeye zorlanan bölge sakinlerinin terk ettiği dükkân ve evlerin yağmalanmasının önlenmesine yardımcı olduklarını dile getirdi.

YDH

Yorumlar