Nasrallah: Bölge Ülkelerinin Çıkarları Siyonist Rejimin Yenilgisindedir (Video)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Gazze'deki gelişmelere ilişkin, ''Düşman İsrail 130 gündür devam ettirdiği savaşta hedeflerine ulaşamadı.'' dedi. 

Görüntülenme: 247 Tarih: 14 Şubat 2024 12:20
Nasrallah: Bölge Ülkelerinin Çıkarları Siyonist Rejimin Yenilgisindedir (Video)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hazreti Ebulfazl Abbas'ın veladeti ve gaziler günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Devrim Muhafızları Günü dolayısıyla İran'ı tebrik eden Nasrullah, ''Direniş ekseninin bugünkü durumu ve gücü İslam Devrimi sayesinde gerçekleşmiştir. Devrim Muhafızları Ordusu, Filistin, Lübnan ve bölgedeki tüm direniş hareketlerinin gerçek destekçisidir.'' dedi.

Hasan Narullah, Gazze'deki gelişmelere ilişkin, ''Siyonist düşman, sivillerden ve masum insanlardan vahşice intikam almaktan başka bir şey yapmamıştır. Düşman Gazze'de 130 gündür devam ettirdiği savaşta hedeflerine ulaşamadı. Gazze halkının direnişi ve fedakarlığı tarih boyunca benzeri görülmemiştir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Abluka altındaki Gazze'de yaşananlar ve Gazze sakinlerinin zor durumuna değinen Nasrullah, dünya vicdanının hareket geçmesi gerektiğini vurguladı.

Hasan Nasrullah, Hizbullah'ın direniş eylemleri hakkında, ''Ahlaki ve dini değerlerimize göre direniş olarak Gazze'yi destekliyoruz. Bu konuda kimsenin sözüne veya suçlamasına aldırış etmeyiz.'' açıklamasını yaptı.

'Güçlü İsrail tüm bölge için çok tehlikeli'

İşgalci rejimin kurulmasının bölgedeki tüm krizlerin başlangıcı olduğunu ve Lübnan tarihinin de bu konuya tanıklık ettiğini anlatan Seyyid Hasan Nasrullah, "Güçlü bir İsrail tüm bölge için çok tehlikedir. Bölge ülkelerinin çıkarları Siyonist rejimin yenilgisindedir." diye konuştu.

'Batı heyetleri sadece Tel Aviv’in mesajlarını aktarıyor'

Hizbullah lideri, Batılı heyetlerin Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyaretleri konusunda şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz aylarda Lübnan'a gelen Batı heyetlerin tamamı aynı hedefin peşinde; Onlar Siyonist rejimin korunmasını, Siyonist tarafına ateşkes ve huzurun sağlanmasını ve 100 bin yerleşimcinin geri dönüşü için hazırlığın yapılmasını isterken Siyonistlerin Gazze’de işlediği cinayetler, Filistin halkının açlığı ve Lübnan'a yönelik Siyonist saldırılar gibi konulara değinmiyorlar. İsrail’in etkisi altında olan Batı heyetleri sadece Tel Aviv’in mesajlarını aktarıyorlar.''

mehrnews

Yorumlar