Nasır Hastanesi'nde Durum Vahim

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal güçlerinin haftalardan beri sıkı kuşatma altında tuttukları Han Yunus Nasır Hastanesi'ne baskın düzenlemeleri, oranın sağlık elemanlarına şiddet uygulamaları, hastanedeki hastaları ve sığınmacıları orayı tahliye etmeye zorlamaları hakkında yaptığı basın açıklamasında bütün bu uygulamaların siyonist işgal rejiminin soykırım savaşını sürdürdüğünü ve tüm uluslararası yasaları ve anlaşmaları ihlal etmeye devam ettiğini gösterdiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 115 Tarih: 16 Şubat 2024 15:31
Nasır Hastanesi'nde Durum Vahim

Hamas konu hakkında bugün (15 Şubat Perşembe) yaptığı açıklamada; "Terörist işgal ordusunun ve onun araçlarının günlerden beri süren kuşatmanın, binaları hedef alan top saldırılarının ve keskin nişancılarının gerçekleştirdiği silahlı saldırıların ardından Nasır Tıp Kompleksi'ni basması, binalarını kuşatmaya alması, içindeki sağlık elemanlarını, sığınmacıları, hastaları, yaralıları ve onların ailelerini burayı tahliye etmeye zorlamaları soykırım savaşının, hastaneleri hedef alma uygulamasının ve Gazze Şeridi'nin altyapısını yıkma politikasının devam ettiğini göstermektedir." ifadesine yer verildi. 

İşgal güçlerinin hastanenin güney duvarını yıkarak buradan içeriye girdikten sonra hastanenin içini de askeri karargah haline getirdiklerine dikkat çekildi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudre işgalcilerin hastanenin acil müdahale kısmına ve hastane bahçesindeki sığınmacı çadırlarına saldırdıklarını ve hastane alanı içindeki toplu mezarları açarak cesetleri açığa çıkardıklarını dile getirdi. 

El-Kudre işgal güçlerinin hastane içinde kalan diğer sığınmacıları, hastaları, onların ailelerini ve hastane elemanlarını zorla çıkarmak için şiddet uyguladıklarına dikkat çekti.

El-Kudre işgal güçlerinin oksijen tüplerinin cihazlarını tahrip ettiklerini ve tüplerin içindeki gazları çaldıklarını, bu yüzden basınçlarının çok düştüğünü, özellikle yoğun bakımdaki hastaların işgal askerlerinin çirkin muameleleri yüzünden büyük risklerle karşı karşıya geldiklerini vurguladı. 

El-Kudre, işgal askerlerinin hastane yönetiminden, 6'sı suni teneffüsle hayatlarını idame ettiren yoğun bakım hastaları da dahil olmak üzere tüm hastaları çıkarıp Nasır Hastanesi'nin eski binasına nakletmelerini istediklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar