BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths: Hamas Terör Örgütü Değildir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ı siyasi bir hareket olduğu için terör örgütü olarak görmediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 150 Tarih: 17 Şubat 2024 11:49
BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths: Hamas Terör Örgütü Değildir

İşgal ordusunun Hamas’ı yok etme amacıyla düzenlediği saldırılar konusunda sorulan sorulara cevap veren Griffiths, Hamas gibi bir hareketi yok etmenin zor olduğunu belirterek, “Ben birçok terör örgütü ve isyan hareketiyle muhatap oldum. Hamas bizim için terör örgütü değil siyasi bir harekettir” dedi.
 

Griffiths, beklentilerini karşılayacak bir çözüme ulaşmadan köklü grupları kovmanın çok zor olduğuna dikkat çekerek, terör örgütü olsun ya da olmasın askeri zaferin köklü bir gruba karşı böyle bir başarısının örneği olmadığına işaret etti.
 

Hamas’ın İsrail’e saldırısının yol açtığı şoku anlayabildiğini belirten Griffiths, bununla birlikte İsrail’in yaşananlardan bağımsız olarak komşularıyla ilişki inşa edebilmesi gerektiğini ifade etti.
 

Öte yandan, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 10 katliam gerçekleştirdiğini, 122 kişiyi şehit ettiğini ve 157 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal ordusunun saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana şehit düşenlerin sayısının 28775’e ve yaralı sayısının da 68552’ye ulaştığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar