Yemen'in Eylemleri Korsan İsrail'in Limanlarını Zarara Uğrattı

Siyonist bir medya, yayınladığı bir raporda Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki saldırılarında tüm İsrail limanlarının büyük ölçüde zarar gördüğünü itiraf etti. 

Görüntülenme: 123 Tarih: 21 Şubat 2024 12:48
Yemen'in Eylemleri Korsan İsrail'in Limanlarını Zarara Uğrattı

Siyonist 24 kanalı Yemenlilerin eylemleri ile ilgili yayınladığı raporda şunları duyurdu: "Yemen'in Kızıldeniz'deki saldırıları, İsrail'in ekonomik arterleri kesti ve nakliye şirketlerine (Siyonist rejim ve işbirlikçileri) acı darbeler indirdi."
Siyonist medyaya göre, Yemen Ensarullah Hareketinin eylem ve operasyonları, uluslararası gemicilik şirketlerinin Bab-ül Mendeb Boğazı'ndan geçmemesine ve İsrail limanlarına önceki sefere üç kat daha uzun sürede ulaşmasına neden oldu.
Hayfa Limanı'ndaki Stratejik Planlama Departmanından Hitam Selame şunları söyledi: "Yemen saldırıları limanın faaliyetlerini doğrudan etkiledi, biz de bu eylemlerden etkileniyoruz ve sadece bu liman değil, tüm bölge bundan etkileniyor. Mesela normalde bir hafta içinde yanaşması gereken bir gemi üç hafta sonra varıyor, bugün buraya büyük bir gemi geldi ama yaklaşık üç hafta önce buraya gelmesi gerekiyordu."
Bu limanın müdürü Tal Goldstein da şunları söyledi: "Güvenlik koşulları sigorta şirketlerinin konteynerlere daha fazla gümrük vergisi getirmesine neden oldu, bugün sigorta maliyeti gemi değerinin yüzde 65'inden fazlasına ulaştı. Bu durum, seyahat süresinin ve malların varış süresinin de birkaç kat artmasına rağmen, bu yolculuk sırasında savaş tehlikelerinin de dikkate alınması gerekmektedir."

tesnim

Yorumlar