İmam Hamenei'den İslam Ülkeleri Liderlerine Gazze Eleştirisi

Devrim Lideri, 40. Uluslararası Kur'an-ı Kerim okuma ve ezberleme yarışmasının katılımcılarıyla yaptığı toplantıda şunları söyledi: Allah'ın izniyle zafer Filistin milletine nasip olacaktır. 

Görüntülenme: 265 Tarih: 22 Şubat 2024 08:38
İmam Hamenei'den İslam Ülkeleri Liderlerine Gazze Eleştirisi

İslam İnkılabı'nın Lideri Rehber Ayetullah Hamanei, bu sabah 40. uluslararası Kur'an-ı Kerim ezberleme ve okuma yarışmasının katılımcılarıyla yaptıkları bir toplantıda Kuran öğretileri ile amel etmeyi insanların ve toplumların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olduğuna dikkat çekerken ayrıca bazı İslam ülkesi liderlerinin Gazze meselesinde Kur'an'ın öğreti ve talimatlarına uymamasını eleştirerek şunları dedi: Bugün Gazze ve Filistin direniş güçleri, şeytani Siyonist düşmana karşı durarak, Kuran'ın emirlerini yerine getiriyor ve Allah'ın izniyle zafer Filistin milletinin olacak ve İslam dünyası Siyonist kanser tümörünün yok edildiğini mutlaka görecektir.

İslam İnkılabı Lideri, Kur'an-ı Kerim'in Kur'an'ı anlatan ve tanıtan ayetlerine değinerek şunları ekledi: Kur'an-ı Kerim, ‘Hidayet Kitabı’ , ‘Gafleti gideren Zikir Kitabı’, ve ‘Hikmet, Nur ve Burhan Kitabı’ olup, Kur'an'ın seçkin bir talebesi olan Hz. Ali (a.s) bu semavî kitaba, kalpleri dirilten, insanlığın büyük acılarına derman olan kitap diyor.

İmam Hamanei şunları kaydetti: Kur'an'ı mabedlerin bir köşesinde durması gereken bir kitap olarak görüp sadece insanın Allah'la olan kişisel ilişkisinin kitabı olarak değerlendiren ve siyasal İslam’ın ve toplumsal sistemi inşa eden İslam’ın kitabı olarak kabul etmeyenler, aslında Kur’an’ın kendini tarif ettiği ve yine Emirül Müminin'in (a.s) yaptığı Kur'an tarifinin  tam karşısında durmaktadırlar.

Kur'an tilavetini ve okuma sanatını, Müslümanları Kur'an'la uyum içinde olmaya ve onun öğretilerini anlamaya teşvik etmenin etkili yollarından biri olarak belirten Devrim Lideri şöyle devam etti: Maalesef Resûlullah'ın (s.a.v) Kur'an'ın terk edilmesi konusunda Allah'a şikâyeti, İslam dünyasının pek çok kısmının acı gerçeklerinden biridir ve bu, Kuran’ın öğreti ve talimatlarına uymamanın bir sonucudur.

İslam İnkılabı Rehberi, Gazze sorununu İslam dünyasının en büyük sorunu olarak nitelendirerek şunları söyledi: İslam ülkelerinin başkanları ve yöneticileri Kuran'ın; ‘Allah'ın ve Müslümanların düşmanlarını dost edinmeyin’ emrine uyuyorlar mı? Neden İslam ülkelerinin liderleri, cani Siyonist rejimle ilişkilerini alenen kesmiyor ve bu rejime yardım etmeyi bırakmıyorlar?

İmam Hamanei şunu ekledi: Yüce Allah, kendi hükümetlerine Siyonist rejimi desteklemeyi bırakmaları konusunda baskı yapmadıkları için Müslüman milletleri, ayrıca İslam hükümetlerini de Kur'an'ın emirlerine uymadıkları için bu ülkeleri sorgulayacaktır.

Devrim Lideri şunu vurguladı: Elbette Gazze ve Filistin direnişi, Siyonist düşmana karşı durarak, Kur'an'ın öğretileri ve talimatları doğrultusunda hareket ediyor ve bu hikayenin diğer tarafında yer alıyor ve Allah'ın izniyle ve Kur'an'ın vaadleri gereği ilahi yardım onları kuşatacak.

İslam İnkılabı Lideri, bugün İslam dünyasının ve özgür dünya halklarının Gazze halkının yasını tuttuğunu vurguladı: Gazze halkı, insanlıktan nasibini almamış insanlar tarafından zulme uğramıştır ve bu nedenle mazlum Gazze halkına destek olmak, direniş güçlerinin yanında cesurca yer almak ve Gazze halkına yardım edenlere destek olmak en büyük görevdir.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei konuşmanın sonunda şunları kaydetti: Allah'ın lütfu ve yardımıyla umudumuz bitmeyecek ve İslam dünyası Siyonist kanser tümörünün yok oluşunu mutlaka görecektir.

tesnim

Yorumlar