Irkçı İsrail Filistinli Esirleri Aç Bırakıyor

İşlediği tüm zulümlere ve katliamlara rağmen Gazze'deki halkın iradesini kırma konusunda başarılı olamadığı için bu bölgedeki tüm halka yönelik olarak tamamen insani değerlere aykırı bir şekilde aç bırakma savaşına başvuran siyonist işgal rejimi, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere yönelik olarak da bu savaşa başvurmak suretiyle Gazze'deki soykırım savaşının daha etkili olmasını sağlamaya çalışıyor.  

Görüntülenme: 99 Tarih: 24 Şubat 2024 13:59
Irkçı İsrail Filistinli Esirleri Aç Bırakıyor

İşgal rejiminin esirlere yönelik olarak sürdürdüğü aç bırakma savaşı yüzünden esir erkeklerin ve kadınların her birinin son birkaç hafta içinde ciddi şekilde zayıfladığı belirtildi. 

Esirleri ziyaret eden avukatların verdiği bilgilere göre son haftalarda uygulanan aç bırakma uygulaması yüzünden her bir esir ortalama 15-20 kg kaybetti. Bu durumun aç bırakma savaşının esirlerin hayatları açısından önemli bir tehdit oluşturduğuna delalet ettiği ve önümüzdeki haftalarda da bu politikanın devam etmesi durumunda esirlerin sağlıklarının tehlikeye girebileceği ifade edildi.

Esirlere yemeklerin en düşük miktarda verildiği, üstelik verilen yemeklerin ve yemeklerin konduğu kapların yeterince hijyen olmaması sebebiyle aldıkları yiyeceklerin muhtelif hastalıklara sebep olduğu dile getirildi.   

İşgal yönetiminin esirlere yönelik aç bırakma uygulamasının yanı sıra ilaç almalarının da engellenmesi sebebiyle son haftalarda hasta esirlerin sayısında belirgin bir artış olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar