İsmail Heniyye'den Önemli Açıklamalar

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgal rejiminin ve ABD'nin cephede savaş yoluyla kabul ettirmeyi başaramadığı şeyleri siyasi birtakım oyunlara ve taktiklere başvurmak suretiyle başaramayacağını ifade etti.  

Görüntülenme: 77 Tarih: 28 Şubat 2024 13:33
İsmail Heniyye'den Önemli Açıklamalar

Heniyye bugün (28 Şubat Çarşamba), Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin yıllık raporunu yayınlaması münasebetiyle düzenlenen programda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Siyonistlere ve onların düşmanlıktaki ortakları olan ABD'ye şunu kesin olarak söylüyorum ki cephede savaş yoluyla elde edemediklerinizi birtakım siyasi oyunlarla elde edemeyeceksiniz. Hangi taktiklere başvurursanız başvurun ve hangi baskı araçlarını kullanırsanız kullanın!"

Heniyye, siyonist işgal güçlerinin Gazze'nin kuzey kesimindeki ahaliyi sürgün etme planlarının başarılı olmasını direnişin engellediğini ve bugün hâlâ 700 bin civarında insanın bu bölgede kalarak oraya sahip çıktığını, orada ribat görevini yerine getirdiğini ifade etti. 

Heniyye, direnişin fedakarlıklara güveninin tam olduğunu ve buna binaen, Filistin halkının ve ümmetin ilkelerine bağlı kalarak siyonist düşmanı dize getirinceye kadar mücadeleye devam edeceğini belirtti. 

Heniyye, bugün 145 gününü tamamlamak üzere olan soykırım savaşında siyonist işgal güçlerinin insanlık tarihinin benzerine şahitlik etmediği korkunç katliamlar, yıkımlar, işkenceler, sürgünler, yargısız infazlar, hastanelere saldırılar, kuvözdeki bebekleri katletmeye varıncaya kadar aşırılaşan korkunç cinayetler, insanları topluca aç bırakma uygulamaları ve basın mensuplarına yönelik planlı savaş gerçekleştirdiğini hatırlattı. 

Heniyye, işgal rejiminin aç bırakma politikasının etkisinin kırılabilmesi için tüm İslam ümmetinin Gazze halkına destek vermesi ve siyonist işgale karşı ortak tavır alması gerektiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar