İmam Hamenei'den Gazze Halkının Kur'an'ı Anlama ve Yaşamasına Övgü

Gazze'den görüntülerin yayınlanmasına ve Gazzeli gençlerin Kur'an okumasına dikkat çeken İmam Hamenei şunları söyledi: “Bugün Gazze'de tanık olduğumuz dik duruşun zirvesi, Kur'an'ı anlama ve yaşamanın sonucudur.” 

Görüntülenme: 102 Tarih: 13 Mart 2024 14:37
İmam Hamenei'den Gazze Halkının Kur'an'ı Anlama ve Yaşamasına Övgü

Mübarek Ramazan ayının ilk gününde İmam Humeyni Hüseyiniye’sinde İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin katılımıyla Kur’an-ı Kerimle ünsiyet programı gerçekleştirildi.

İslam İnkılabı Lideri bu törende yaptığı konuşmada Kur'an okumayı "kutsal bir sanat" olarak nitelendirerek: “Bu çok kıymetli eserin asıl amacı, Kur'an'ın anlam ve mesajını insanlara ve topluma aktarmak, Kur'an'da tefekküre zemin oluşturmak olmalıdır.” dedi.

İmam Hamenei’nin Kur’an Karilerine yaptığı konuşmadan kısa başlıklar

İmam Hamenei, Gazze'deki durumu "zirve" noktasında iki boyutlu olarak tanımlayarak şunları söyledi:

 “Bugün Gazze'de bir yanda cinayetin, vahşetin ve zulmün zirvesine, diğer yanda dik duruşun ve istikametin zirvesine tanık oluyoruz.”

Gazze'den görüntülerin yayınlanmasına ve Gazzeli gençlerin Kur'an okumasına dikkat çeken İmam Hamenei şunları söyledi:

“Bugün Gazze'de tanık olduğumuz dik duruşun zirvesi, Kur'an'ı anlama ve yaşamanın sonucudur.”

Gazze'de, çocukların ve bebeklerin açlık ve susuzluk yoluyla öldürülmesi ve eşi görülmemiş cinayetleri Batı medeniyetinin bir utancı olduğunu vurgulayıp şöyle dedi:

“Siyonistler, Amerika ve Batı'dan her türlü silah ve yardıma sahip olmalarına rağmen Gazze halkının eşsiz sabrı ve direniş savaşçılarının dik duruşu karşısında hiçbir halt edemediler. Direnişin gücünün ve yeteneklerinin yaklaşık %90'ı hala mahfuzdur.”

“Allah'ın lütuf ve inayetiyle direniş Siyonistlerin burnunu yere sürtecektir.”

İmam Hamenei Gazze halkına yardım etmeyi İslam dünyasının dini bir görevi olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

“Siyonist düşmana her türlü yardım kesinlikle haramdır ve gerçek bir cinayettir. Ne yazık ki bazı hükümetler ve İslam ülkeleri bunu yapmaktadır ancak bir gün pişman olacaklardır. Allah'ın izniyle bu ihanetin cezasını çekecekler.”

rasthaber

Yorumlar