Yemen Ensarullah Hareketi Filistin Direniş Gruplarıyla Ortak Toplantı Yaptı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bir sonraki aşamada atılacak adımları daha iyi koordine etmek amacıyla Yemen'deki Ensarullah hareketiyle üst düzey bir ortak toplantı düzenledi. 

Görüntülenme: 178 Tarih: 17 Mart 2024 09:49
Yemen Ensarullah Hareketi Filistin Direniş Gruplarıyla Ortak Toplantı Yaptı

Bölgedeki kaynaklar Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Yemen Ensarullah hareketinin bir sonraki aşamaya ilişkin koordinasyon toplantısı gerçekleştirildiği belirtildi. 
Bu toplantıda, Yemen Ensarullah'ının Filistinli gruplara, Kızıldeniz'deki destek operasyonlarının devam edeceğini ve kapasitelerinin hala sağlam olduğunu, Amerikan ve İngiliz hava saldırılarının da bu durumda değişikliğe neden olmayacağı vurgusunda bulunduğu belirtildi. 
Bu rapora göre, bu hareketler arasındaki toplantı Yemen'deki Ensarullah'la birlikte Filistinli grupların üst düzey liderlerinden isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu toplantıda Filistin direniş grupları Ensarullah'ın merkezi ve önemli rolünü takdir ederek teşekkür etti ve ilişkilerin derinleştirilmesi üzerinde durdu.
Bu toplantı, mübarek Ramazan ayında gerilimin yayılma ihtimaline karşı hazırlıklı olmak ve rollerini tamamlamak amacıyla grupların güçlendirilmesi ve Refah'ta savaş aşamasına hazırlık çerçevesinde gerçekleştirildi.
Bu toplantıda Filistinli gruplar, işgalci Siyonist ordunun Gazze'den çekilmesi ve yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve onurlu bir esir takası anlaşmasına varılması konusunda Ensarullah'a bilgi verdi.

tesnim

Yorumlar