Seyyid Abdulmelik El Husi'den Gazze Açıklaması

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Yemen’in askeri düzeyde daha fazla operasyon geliştirmeye devam edeceğini ve “eylemlerin söylemlerden önce geleceğini” açıkladı. 

Görüntülenme: 69 Tarih: 23 Mart 2024 14:27
Seyyid Abdulmelik El Husi'den Gazze Açıklaması

 Dün yaptığı konuşmada Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, Eylat diye bilinen Ummu’r-Reşraş ve Hint Okyanusu’nun hedef alınmasının önemini vurguladı.

el-Husi, Yemen’in askeri düzeyde daha fazla operasyon geliştirmeye devam edeceğini ve “eylemlerin söylemlerden önce geleceğini” belirtti.

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Ensarullah Hareketi’nin kabiliyetlerinin açıkça geliştiğini belirterek, tarihte ilk kez denizdeki gemileri hedef alan balistik füzeler kullanıldığını ve düşmanın bunu fark ettiğini söyledi.

el-Husi, ABD’nin sahip olduğu imkânları ve gelişmiş silahları kullanmasına rağmen Yemen’in Filistin’e destek operasyonlarını caydırma konusunda başarısız olduğunu ve başarısızlığını itiraf ettiğini belirtti.

Abdulmelik el-Husi, ABD ve İngiltere’nin 31’i bu hafta içinde olmak üzere Yemen’e yönelik 407 saldırı ve deniz bombardımanı gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ensarullah lideri operasyonların başlamasından bu yana 479 füze ve insansız hava aracının fırlatıldığını açıklarken, Yemen güçlerinin bu hafta Hint Okyanusu’nda yeni bir operasyon gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kızıldeniz ve Arap Körfezi’nde İngiliz, Amerikan ve İsrail gemilerinin hareket etmemesinin Yemen güçlerinin başarısının işaretlerinden biri olduğunu söyleyen el-Husi, “Sahayı önce eyleme sonra da söze bırakıyoruz” diyerek detaylarına değinmediği daha büyük, önemli ve etkili gelişmelerin yaşanacağını ima etti.

Ensarullah Hareketi lideri, Ummu’r-Reşraş’a ulaşan füzenin çok büyük önem taşıdığına değinerek, hedefin Hint Okyanusu’na ulaştığına dikkat çekti.

Husi, İsrail rejimini destekleme görevi verilen savaş gemileri ve ABD Donanması’nın moralinin düştüğünü ve düşman gemileri için nakliye maliyetlerinin iki katına çıktığını belirtti.

Düşmanların askeri başarısızlıklarının ardından kamufle olmanın yollarını aradıklarını ve bunun da başarısızlıklarının boyutunun açık bir kanıtı olduğunu vurgulayan El Husi, düşmanın gemilerini korumak için yaptıkları tüm kamuflaj ve aldatmacalara rağmen nasıl tespit edilebildiklerine şaşırdıklarını ifade etti.

ABD’nin kendi maslahatı için başkalarını da savaşa bulaştırmak istediğini, Yemen’deki vekil güçlerini ve Suudi’yi bu işe hazırlamak istediğini belirten el-Husi, ABD’nin Filistin’de yaşanan soykırımda suç ortağı olduğunu vurguladı.

Arap ülkelerinin Yemen halkının mücahitlerinin ve silahlı kuvvetlerinin Filistin halkına katılması için kara koridorları açmayı reddettiğini açıklayan el-Husi, savaşçı göndermeyi zorlaştıran coğrafi mesafelere rağmen Yemen halkının kapsamlı bir duruş sergileme fırsatına sahip olduğunu ifade etti. Yemen’in Filistin Direnişi ve Gazze halkına destek operasyonlarının artırılıp çeşitlendirileceğini söyleyen Yemenli lider, “Söz söylemekten önce eylemle bunu sahada göreceksiniz” dedi.

YDH

Yorumlar